Laatste nieuws: Anna Nooshin laat weten hoe ze op dochtertjes naam is gekomen 

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news

The Voice of Holland: dit is wat er tot nu toe bekend is

Er wordt de afgelopen dagen in het nieuws nog maar over 1 ding gepraat: de schandalen rondom The Voice of Holland. Maar wat is er precies aan de hand, om wie gaat het en hoe reageert iedereen hierop? Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje!

#1 Wat is er aan de hand?

Het begon allemaal toen presentator Tim Hofman van het BNNVARA-programma ‘#BOOS’ in augustus een oproep deed of deelnemers en medewerkers van talentenshows die wisten van ongepast gedrag zich wilden melden. Na maandenlang onderzoek komt er donderdag een aflevering van het programma ‘#BOOS’ waarin de aantijgingen uitgebreid worden behandeld. 

Zaterdag 15 januari kwamen de eerste berichten binnen van seksueel wangedrag bij The Voice. RTL reageert: “de aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL. We nemen dit uitermate serieus”.

#2 Om wie gaat het?

Vlak na het statement van RTL, stapte bandleider van The Voice Jeroen Rietbergen per direct op. Hij erkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan ongepast gedrag. Jeroen is de man van Linda de Mol. Linda maakte maandag bekend dat ze haar relatie met Jeroen heeft verbroken en voorlopig stopt met werken. Ze beschreef de situatie als een ‘vreselijke nachtmerrie’. 

Het gaat niet alleen om Jeroen. Er wordt gesproken van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag van meerdere medewerkers bij The Voice. Er ligt ook een aangifte tegen jurylid Ali B, naar verluidt door een oud-deelnemer. Het OM besluit binnenkort of er een onderzoek komt. Ali B heeft laten weten er ‘100 procent van overtuigd’ te zijn dat hij niks heeft gedaan. Om welke medewerker(s) het nog meer gaat, is nog niet bekendgemaakt. 

#3 Hoe reageren de coaches en presentatoren?

De presentatoren en coaches van The Voice of Holland zijn uiteraard erg geschrokken. Anouk heeft door middel van een Instagram video laten weten niet terug te zullen komen bij het programma. Ze noemt het een ‘corrupte bende’. Chantal Janzen, die het programma presenteert,  liet via haar Instagram Story weten geen goed woord over te hebben voor de partijen en mensen die al jarenlang op de hoogte waren van de aantijgingen van seksueel wangedrag bij The Voice. Ook presentator Martijn Krabbé laat weten ‘compleet overvallen’ en ‘in shock’ te zijn door het nieuws. “Verschrikkelijk”, twittert hij. De manager van Waylon reageerde met de boodschap dat dit in ieder geval niet over hem gaat. Ook Glennis Grace en Jamai Loman laten weten ‘in shock’ te zijn. 

#4 Wat zijn de gevolgen en hoe nu verder?

Al meerdere sponsoren van het programma zoals T-Mobile, Lidl en Renault stoppen per direct als sponsor van The Voice of Holland. Daarnaast is nu de eerste stap om een onafhankelijk onderzoek te starten naar wat er precies gebeurd is. ITV, de producent van het programma, heeft in een persbericht de oproep gedaan aan slachtoffers en getuigen van ongepast gedrag om zich te melden. ITV belooft dat de informatie rechtstreeks naar de advocaten gaan die het onderzoek doen. RTL en ITV laten weten tot die tijd The Voice niet uit te zenden. Ook The Voice Senior en The Voice Kids zijn voor onbepaalde tijd van de buis gehaald. Het nieuwe seizoen van I Can See Your Voice vervangt The Voice of Holland de komende tijd. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten