Laatste nieuws: Louis Tomlinson over vriendschap met Zayn Malik

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

TikTok beauty hack: gezichtsmassage

Het masseren van je gezicht is op TikTok een enorme trend. Op de app delen mensen hoe ze verschillende technieken gebruiken om hun gezicht masseren. Het doel van het masseren is om je huid beter te laten doorbloeden. Waar komt de trend vandaan? En hoe gebruik je de techniek? Je leest het hier!

Er zijn verschillende manieren om je gezicht te masseren. Zo kun je het doen met je handen, een jaderoller of met een Gua Sha. De techniek met een Gua Sha is de meest bekende. Een Gua Sha is een platte steen in de vorm van een babyvoetje of hartje, gemaakt van jade of rozenkwarts. De techniek waarmee je de Gue Sha gebruikt, werd al millennia geleden gebruikt in Egypte en Griekenland. In China is de Gua Sha het meest populair geworden. 

Hoe gebruik je de Gua Sha? 

Het is belangrijk om eerst een olie of serum aan te brengen. Hierna kan je beginnen met het masseren. Er zijn verschillende manieren: 

Zet de Gua Sha in een hoek van ongeveer 45 graden op je huid en zet wat druk. Beweeg daarna in halen van onder naar boven. Deze manier kan je toepassen voor je nek. 

Zet de Gua Sha op je gezicht en trek deze met halen van je kin naar je slaap. Dit doe je steeds van beneden (je kin) naar boven (je slaap). 

Verder kun je zelf ook ontdekken welke techniek je fijn vindt. Alles mag en kan! 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten