Laatste nieuws: Selena Gomez reageert op 400 miljoen volgers!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

TikTok Beauty trend: Rozemarijn haarolie

Je hebt het vast al voorbij zien komen op TikTok. Meiden die op sommige plekken dunne stukken haar hebben en er een bepaalde olie in masseren. Je ziet dat er op kalere plekken nieuwe haartjes beginnen te groeien en dat je haar sterker en glanzender wordt. We hebben het over de nieuwe beauty trend, rozemarijn olie. Hoe werkt het precies en waarom is dit goed voor je haar? Het fijne aan deze olie is dat je het ook zelf kan maken!

Haarolie

In haarolies zitten goede voedingstoffen die jouw haar beschermen tegen uitdrogen. Het helpt de conditie van je haar te versterken, waardoor het er sterk en glanzend uitziet.

Je ziet nu op TikTok vooral veel rozemarijn olie voorbij komen. Rozemarijn zorgt voor een goede doorbloeding op de hoofdhuid. Door de doorbloeding krijgen de haarzakjes meer voedingsstoffen en zal de haargroei stimuleren. Niet alleen is het goed voor haargroei, maar ook tegen roos, schilfers en een gevoelige hoofdhuid.

Hoe gebruik je het?

Sommige rozemarijn oliën zijn zwaar voor je huid, dus is het belangrijk om de rozemarijn olie te mengen met nog een andere olie. Je gebruikt de olie voordat je gaat douchen. Je begint eerst om even goed door je haar door te borstelen. Je stimuleert hiermee al een beetje de hoofdhuid. Doe dit voor ongeveer drie minuutjes. Je sprayt of smeert de olie op je hoofdhuid. Je hoeft niet veel van het product te gebruiken. Je masseert daarna de olie goed in de huid. Doe dit voor drie minuutjes. Dit laat je voor minimaal een half uur intrekken. Beter is het om het voor twee tot vier uur in te laten trekken. Belangrijk is om er niet mee te gaan slapen. Daarna kun je het uitspoelen door te douchen.

Hoe kan je zelf rozemarijnwater maken?

Doe de rozemarijn en het water in een pan en laat het koken. Kook het water totdat het bruinig of rood kleurt. Je giet alleen het water in een flesje en laat het goed afkoelen. En je kan het de volgende dag op je huid sprayen. Het is goed om het van te voren eerst even op je hand te testen op reacties van de huid.

Vaak is 1 tot 2 keer in de week oliën al voldoende. Je zal binnen enkele weken al resultaat zien. Hieronder staan nog een paar TikTok’s over rozemarijn olie.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten