Laatste nieuws: Het vierde seizoen van Never Have I Ever

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

TikTok tips van Lieke!

Tijdens deze quarantaine hebben we allemaal wel de populaire app TikTok ontdekt. Veel mensen willen de ins en outs van deze app weten. Gelukkig hebben we Lieke, zij vertelt je alles over TikTok!

Hoi Lieke, leuk dat je er bent! Vertel eens iets over jezelf!

“Ik ben Lieke, 18 jaar oud en ik word in augustus 19. Ik acteer al erg lang en ik zou graag actrice willen worden. Verder houd ik van social media, foto’s maken en skateboarden. Ook houd ik ervan om mensen te entertainen, bijvoorbeeld door TikTok. Ik vind het leuk om te reizen en nieuwe mensen te leren kennen.”

Je bent in een korte tijd heel hard gegroeid op TikTok. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe je het beste met TikTok kan beginnen?

“Ik ben inderdaad in een korte tijd hard gegroeid, ik had bijvoorbeeld binnen 2 maanden 100k gehaald. Inmiddels heb ik bijna 310k volgers, waar ik enorm dankbaar voor ben! Er zijn verschillende soorten TikToks. Je kunt namelijk een grappig filmpje maken, een sketch uitvoeren, een dansje doen of aanwijsvideo’s maken. Verder zijn er ook voice-over filmpjes, challenges en storytimes. Ik ben begonnen met een storytime, omdat ik iets grappigs had meegemaakt wat ik met mensen wilde delen. Ook ben ik sketches gaan maken, omdat ik dit erg leuk vond. Ik doe gewoon de dingen waar ik zin in heb en waar ik me goed bij voel. Ik zou iedereen aanraden om content te plaatsen waar jij blij van wordt en waar jij je goed bij voelt. Wanneer jij enthousiast over iets bent, is dit goed op beeld terug te zien!”

Mooi om te horen dat je de dingen doet en maakt waar jij je goed bij voelt! Iets anders wat men zich afvraagt is hoe ze veel volgers krijgen?

“Als je snel wil groeien, kan je het beste aanwijsvideo’s maken. Deze video’s worden vaak bekeken door mensen omdat ze toch wel nieuwsgierig zijn. Anderzijds worden deze video’s door andere creators wat minder geaccepteerd, omdat het niet zo’n creatieve content is. Het is niet mijn favoriete video om te maken, maar hieronder zie je een voorbeeld van zo’n video.”

Een van de meestvoorkomende vragen is: Hoe kom je op de For You Page?

“Het kan op veel manieren. Vaak is het belangrijkste dat je goede belichting hebt en dat je geluid een goede kwaliteit heeft. Een leuke achtergrond speelt ook mee. Het kan ook een oude video zijn die heel grappig is. Het is niet per se nodig om de #foryou te gebruiken. Wanneer je een challenge uitvoert, is het wel handig om de naam van de challenge te gebruiken als hashtag.”

Bedankt voor al deze tips! Heb je verder nog een algemene tip?

“TikTok moet je niet doen om groot te worden, je moet het vooral leuk blijven vinden. Persoonlijk vind ik het leuk dat je nieuwe vrienden maakt. Wanneer je groot wordt, is het ook heel vet om uitgenodigd te worden op premieres. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat het zelf leuk moet vinden en dat je je goed moet voelen bij de content die je maakt. Maak de content omdat jij het wil, niet omdat andere mensen dit willen zien!”

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten