Laatste nieuws: Ferry Doedens heeft een nieuwe vriend

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

Voorbereiden op je eerste tattoo

Wat cool! Je gaat je eerste tatoeage zetten, maar wat is allemaal handig voor en tijdens de afspraak? Wij helpen jou er doorheen!

Neem je tijd voor een design.
Er zijn verschillende soorten stylen voor tatoeages. Zo heb je fine line, Dot work, Geometrisch en Chicano. Kies goed uit wat je design en stijl gaat worden. Je hoeft niet perse een diepgaand verhaal bij jou tatoeage te hebben zolang jij je maar fijn voelt bij het design.

Duidelijke communicatie
Zorg voor duidelijke communicatie en afspraken met je tattoo artiest. Geef duidelijk aan wat je wilt als je design en durf ‘nee’ te zeggen. Als je er niet 100% blij mee bent kan je vragen voor aanpassingen, het staat immers voor de rest van jou leven op je lichaam. Denk ook goed na over de plek die je kiest. Sommige plekken doen meer pijn dan andere. Heb het erover met je artiest en kijk wat fijn voelt bij jou. Verder is de prijs erg belangrijk om duidelijk te hebben zodat jouw tattoo artiest en jijzelf niet voor verassingen staan. Zorg ervoor dat het duidelijk is voordat het proces begint. Prijzen verschillen namelijk erg veel en dus is het goed om hier research over te doen en het bespreekbaar te maken.

Allergie test
Als jij een gevoelige huid hebt is het erg handig om voor je afspraak een allergietest te doen. Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde stoffen in de inkt waardoor tatoeages niet op de juiste manier kunnen helen. Dit laat een hele lelijke en soms pijnlijke plek over op je huid.

Niet scheren
Het klinkt erg logisch dat jij je wilt scheren op de plek waar jij je tatoeage gaat zetten, maar doe dit niet! Als jij je van te voren scheert heb je misschien al stoppeltjes of kleine mini haartjes die terug groeien maar je huid moet zo glad mogelijk zijn. Laat je tatoeage artiest het scheren die doen dit altijd al en zo is de huid het zuiverst.

Wees nuchter
Dit is misschien ook erg vanzelfsprekend, maar blijf nuchter voor je afspraak. Je eerste tattoo kan erg spannend zijn en dus klinkt een shotje voor de zenuwen misschien wel als een goed idee. Maar het is alles behalve dat. Door het alcohol verdunt je bloed en dus kan je tatoeage alleen maar lelijker worden. Blowen raden ze ook erg af omdat dit ook slechte werkingen heeft op je bloed en huid.

Zorg dat je goed eet
Je moet voor je bloedcirculatie goed eten. Suikers zijn erg belangrijk. Het is dus ook helemaal niet raar als je iets te eten meeneemt en vooral niet bij een grotere tattoo. Cola en een zoute snack zijn het beste om mee te nemen.

Nu ben jij helemaal klaar voor je eerste tatoeage afspraak! Succes en geniet ervan!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten