Laatste nieuws: Yvonne Coldeweijer verliest veel volgers door ‘Juice Member Club’

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Welke kleding past bij jouw lichaamstype?

Welk figuur heb ik? Zoveel vrouwen, zoveel verschillende figuren. Elke vrouw is mooi en elk lichaam ook. Daarom hierbij een disclaimer; draag wat je wilt. Jij bent de enige die mag bepalen wat je draagt en hoe je wilt overkomen. You got this girl.

De zandloper

Meiden met deze lichaamsvorm hebben over het algemeen brede, symmetrische heupen en schouders en een smalle, korte taille. Tot slot hebben de meeste dames die voldoen aan het zandloperfiguur soms ook volle borsten en ronde billen. Wat staat het mooiste bij dit figuur? Dit!

Strakke kleding laat je je figuur goed uit komen. Je smalle taille mag gezien worden. Draag daarom strakke tops en jurken die hier de nadruk op leggen. Ook blazers, jasjes en vesten accentueren je taille. Door hier een T-shirt of top met V-hals of vierkante hals onder te dragen, wordt je decolleté mooi zichtbaar. 

Een broek met zakken ter hoogte van je heupen of net onder je taille legt nog meer nadruk op je zandloper figuur!

De peer

Een peerfiguur heeft een breed onderlichaam en een smal bovenlichaam. Je heupen, dijen en bovenbenen zijn in vergelijking met je schouders aan de brede kant. Je bent niet de enige met een peervormig lichaam. Een groot deel van alle girls in Nederland heeft een peer-figuur.

Je kunt met kleur of een opvallende print ter hoogte van je schouder of sleutelbeen een hele mooi accent leggen. Ook is het belangrijk om niet te lange blazers en jasjes te dragen. Je versterkt hier namelijk je heupen mee. Jasjes, vesten en blazers die niet op je heupen, maar net boven je heupen eindigen, staan stukken beter.

Draag vooral geen broeken met zakken aan de zijkant, maar met zakken aan de voorkant. Wil je daarnaast je billen en heupen iets slanker laten lijken? Draag dan jurkjes met een subtiele A-lijn of broeken met een hoge taille. 

De appel

Het appel figuur is prachtig, echt. En er zijn een heleboel manieren om jouw lichaam prachtig uit te laten komen.

Om je hele lichaam uit te laten komen en minder te focussen op één punt, draag je idealiter tops of jurken met een A-lijn. Dit wil zeggen dat ze onder je borst, op het smalle gedeelte van uw lichaam dus, nauwsluitend zitten en vervolgens wijd uitlopen. Je buik wordt op deze manier verhuld en de nadruk komt op je borst te liggen. Je kunt met een mooi sieraad of met een top of jurk met een V-hals voor zorgen dat de focus op je schouders en hals komt te liggen. 

Een jeans of broek staat prachtig bij jouw lichaam. Met een sluiting boven de heupen, of een high waisted jeans zijn perfect voor jou.

De omgekeerde driehoek

Je borst is waarschijnlijk het breedste deel van uw lichaam. En daarbij komen een brede rug en brede schouders. Uw taille en onderlichaam zijn in vergelijking veel smaller.

Om aandacht af te leiden van je borst draag je kleren die geen erg hoge neklijnen hebben. Wat wil een goeie is is het dragen van rokken met A-lijn of pantalons met pijpen die lichtjes uitlopen.

Daarnaast staan bijzondere stoffen broeken jou ook mega goed. Een bijzondere pasvorm of een felle print. Ook een plooirok of een rok met bijzondere accenten zoals kleur en print leggen de focus op je heupen en benen en laten deze goed uitkomen.

De rechthoek

Bij veel vrouwen met een rechthoekig lichaam zijn de schouders, taille en heupen ongeveer even breed. Daarnaast zijn deze vrouwen in vrijwel alle gevallen erg slank en hebben ze kleine borsten, lange benen en platte billen.

Kleren perfect voor jouw lichaam? Wapperende taille- en zoomlijnen. A-lijnen werken ook goed. Vermijd kleding die té strak of té los zit. Kies kleren die lichtjes getailleerd zijn, zodat ze een buiging creëren. Wikkeljurken of –topjes zijn ook een fantastische optie.

Om ervoor te zorgen dat je heupen breder ogen, kun je wijde broeken of wijde rokken dragen. Als deze daarnaast een hoge taille hebben, accentueer je de rondingen op je heupen. Kontzakken zorgen er ook voor dat je billen wat voller lijken.

Nog één keer dan; elk lichaam is mooi. Ook als je niet het lichaam van een ander hebt, elk lichaam is uniek. You and your body matter, love yourself!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten