Laatste nieuws: Jennifer Lopez bijna overleden tijdens opnames!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Wenkbrauwen bleken

Het komt in de modebladen weer steeds vaker terug de gebleekte wenkbrauwen. In de shows van ‘Versace’ zie je modellen soms ook met gebleekte wenkbrauwen de catwalk betreden. Op het moment dat Kim Kardashian haar wenkies had gebleekt stond het vol in het nieuws. Ook Bella Hadid en Kendall Jenner heb je er misschien mee voorbij zien komen. Gebleekte wenkbrauwen geven een harde, sterke en een power woman look.

Bleken of verven?

Wenkbrauwen zou je kunnen bleken als je bijvoorbeeld je haar naar een lichtere kleur hebt geverfd en je wilt je wenkbrauwen erbij laten passen. Je hoeft ook niet direct je wenkbrauwen meteen daarvoor te bleken. Je kan ze ook lichter maken door verven. Als je gaat bleken verliest het haar zijn volledige kleur, doordat het pigment eruit wordt getrokken. Als je je wenkbrauwen lichter verft kan je zelf bepalen hoeveel lichter je die dan wil hebben.

Versace

Met de gebleekte wenkbrauwen krijg je een beetje een Boss Lady vibe. Als je kijkt naar de shows van het merk Versace stralen de modellen ook veel power uit, met een dosis agressiviteit. De iconische show van de herfst en winter collectie van 2022-2023 zag je modellen als Gigi Hadid met gebleekte wenkbrauwen met een dikke zwarte oogschaduw en eyeliner.

Tekst gaat verder onder de posts

Al oud fenomeen

Gebleekte wenkbrauwen komen en gaan in de mode. Samen met dunne wenkbrauwen waren ze helemaal in, voornamelijk in de jaren 90. Eigenlijk waren ze een hele tijd daarvoor al een fenomeen. Vrouwen bleken hun wenkbrauwen om een hoger voorhoofd te krijgen en zo aan het schoonheidsideaal van toen te doen.

Kleuren bleken

Iedereen kan zijn wenkbrauwen bleken. Zo kunnen mensen met blond haar of lichte tinten een vaalbruine kleur krijgen na het bleken van de wenkbrauwen. Toch is het onzeker welke kleur je kan krijgen, want bij natuurlijke wenkbrauw tinten kan het bij sommige mensen er een oranje kleur uitkomen. Mensen met donkere wenkbrauwen moeten voorzichtig te werk gaan. Als je een gevoelige huid hebt kan je beter niet je wenkbrauwen verven, want dat slaat vaak geïrriteerd en rood uit.

Don’t do this at home

Verven en epileren kun je heel goed zelf doen, maar het bleken wordt afgeraden om zelf te doen. Als je het verkeerd doet, kan er een koperkleurige oranje kleur uitkomen of je brand je wenkbrauwen per ongeluk weg. Ben je toch benieuw naar hoe het je zou staan, dan heb je altijd nog make-up. Je kan met een gekleurde wenkbrauw gel of concealer op je wenkbrauwen aanbrengen om een lichtere look te creëren.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten