Laatste nieuws: Releases van vandaag!

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Celebs over verkiezingen

De Amerikaanse verkiezingen krijgen een aparte wending. Donald Trump stapt in meerdere staten naar de rechtbank om het tellen van de stemmen te stoppen. 

Trump zegt dat er fraude gepleegd is deze verkiezingen, hier is alleen geen bewijs voor is. In Wisconsin wil Trump een hertelling van de stemmen en in Michigan heeft hij aangevraagd of ze kunnen stoppen met het tellen van de stemmen. 

In sommige staten staan er nu zelfs trump supporters bij de stem bureau’s “Stop het stemmen,” te schreeuwen, uit protest tegen de voorsprong die Joe Biden inmiddels fors heeft.

Veel celebs van Ariana Grande tot Demi Lovato laten weten dat toch echt alle stemmen geteld moeten worden.  En ook nieuws outlets in Amerika zeggen dat deze opmerking van Donald Trump anti democratisch is. “Alle stemmen gelden in Amerika en ook alle stemmen moeten geteld worden.”

Trump heeft ook nog getwitterd dat zijn stemmen gister magisch zijn verdwenen wat zijn voorsprong heeft weggenomen. Terwijl in werkelijkheid gister nog heel veel stemmen geteld moesten worden en daardoor in sommige staten Joe Biden de leiding over heeft genomen. Dit komt omdat dit jaar vanwege de Corona-crisis miljoenen Amerikanen via de post hebben gestemd. Zij hebben hun stem in een brievenbus gedaan en die moet dus nog afgeleverd worden bij de stembureau’s waar ze de stemmen tellen. Dit duurt langer en daarom zijn de stemmen pas later geteld.

Ook hebben alle staten verschillende regels voor het stemmen tellen. De staten kun je vergelijken met de provincies die wij in Nederland hebben. En iedere provincie heeft een eigen burgemeester die eigen beslissingen maakt. Zo ook in Amerika. De ene staat begint met tellen van de stemmen zodra ze binnen komen. Zowel de ‘early votes’ (die soms al twee weken voor de verkiezingsdag binnen zijn) als de ‘mail votes’ en de stemmen die zijn gedaan op de verkiezings dag zelf.  

Andere staten beginnen pas met tellen nadat de stembussen dicht zijn. Dat betekend dat in tegenstelling tot de andere staten zij nog al die ‘early votes’, ‘mail votes’ en de stemmen van de dag zelf laat die avond gaan tellen. Dit zorgt ervoor dat het in sommige staten langer duurt voordat er een uitslag is.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Soortgelijke berichten