Laatste nieuws: Tom Holland bevestigt opnames voor Spider-Man 4

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle news

Dierentuin: Honden geschilderd als panda's!

In een bizar schandaal heeft een dierentuin in China toegegeven dat hun zogenaamde panda’s eigenlijk honden zijn, die zwart-witte vachtpatronen hebben gekregen om op panda’s te lijken. Het nieuws kwam aan het licht toen bezoekers merkten dat de ‘panda’s’ zich vreemd gedroegen. Na enkele dagen van speculatie bevestigde de dierentuin dat de dieren inderdaad Chow Chow-honden waren, beschilderd om op panda’s te lijken.

Waarom de vervanging?
De dierentuin beweerde dat het om een tijdelijke oplossing ging omdat hun echte panda’s afwezig waren voor verzorging. Ze kozen ervoor om de bezoekers alsnog een ‘panda-ervaring’ te bieden door de honden op deze manier tentoon te stellen. De directeur van de dierentuin verklaarde: “Het is geen misleiding, maar een creatieve manier om het publiek iets te bieden in een tijd van nood.”

Reacties van het publiek
De bezoekers waren echter niet blij en voelden zich bedrogen. Vooral op sociale media werd de dierentuin zwaar bekritiseerd, waarbij gebruikers benadrukten dat het gebruik van honden als panda’s ethisch onverantwoord is. Sommigen riepen op tot sluiting van de dierentuin, terwijl anderen het incident als lachwekkend maar triest bestempelden.

Vergelijkbare incidenten
Dit is niet de eerste keer dat dierentuinen in Azië in opspraak komen door het vervalsen van dieren. In het verleden hebben verschillende parken exotische dieren vervangen door gewone huisdieren, waarbij het publiek in sommige gevallen pas maanden later achter de waarheid kwam.

Het blijft afwachten of de Chinese autoriteiten verdere stappen gaan ondernemen tegen de dierentuin.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Soortgelijke berichten