Laatste nieuws: Channah over borstvoeding

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Film 'Cuties' blijft op Netflix

Netflix laat de film ‘Cuties’ toch op Netflix staan. Afgelopen weken was er veel kritiek op deze film gekomen. Dit komt omdat veel mensen vonden dat kinderen in de film geseksualiseerd werden.

Eerder was er al ophef over de filmposter, waarop vier jonge meisjes in korte broekjes en blote buik stonden. Netflix heeft daarvoor zijn excuses aangeboden. 

‘Cuties’ is origineel een Franse film, Mignonnes. Het gaat over een 11-jarig meisje, dat zich tegen haar familie keer en zich bij een twerking-dansgroep aansluit. De film won eerdot dit jaar de World Cinema Dramatic Directing Award op het Sundance Festival. 

Gisteren is de film wereldwijd in premiere gegaan en er is enorm veel kritiek op de film. Op waardering kan Netflix in ieder geval niet rekenen. ‘Misselijkmakend, verontrustend en ziek’ zijn nog de meest nette omschrijvingen van de film. Netflix heeft daarom al excuses aangeboden vanwege het ongepaste promotiemateriaal. 

Nu de film toch verschenen is, wordt er massaal opgeroepen tot een boycot op de film. #CancelNetflix wordt verspreid over Twitter en heeft inmiddels meer dan honderdduizend berichten.

Netflix zegt juist dat de film het tegenovergestelde laat zien. “Het gaat over de druk die jonge meisjes ervaren door social media en de maatschappij,” zegt Netflix.

https://twitter.com/xoMythxo/status/1304051778699382785

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Soortgelijke berichten