Laatste nieuws: Gerard Joling doneert zijn onderbroek

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Netflix wordt aangeklaagd

Netflix wordt aangeklaagd vanwege de film ‘Cutes’. In Texas heeft een aanklager de rechtszaak gestart.

Eerder was er al ophef over de film, waarin een elfjarig meisje zich aansluit bij de dansgroep van haar klasgenootjes. Alleen is de dansgroep een twerking-dansgroep. Wereldwijd is er enorm veel kritiek geweest op de film. Het is “misselijkmakend, verontrustend en ziek” volgens kijkers. Ook was er ongepast promotiemateriaal, waar Netflix zijn excuses voor heeft aangeboden.

Netflix had er toch voor besloten om de film uit te brengen, wat nu grote gevolgen met zich mee brengt. De hashtag #cancelnetflix is trending geweest op Twitter en nu hebben ze een rechtszaak aan hun broek hangen. Maar ondanks alle kritiek, kreeg regisseur Maïmouna Doucouré veel steun uit de filmwereld, omdat zij met Cuties juist het seksualiseren van jonge meisjes onder de aandacht brengt.

Ceo Reed Hastings en contentbaas Ted Sarandos zijn het niet eens met de aanklacht. “Cuties is een maatschappijkritische boodschap over seksualisering van jongere kinderen. Deze aanklacht is ongegrond en wij blijven achter de film staan.”

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Soortgelijke berichten