Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

5 tips om in slaap te vallen

Door Corona bestaat er een grote kans dat jouw sleep schedule niet meer zo is als voorheen. Je bent niet de enige. Sterker nog: 1 op de 5 jongeren lijden aan slaapproblemen. Lig jij ook laat nog te draaien en ben je daar helemaal klaar mee? Wij helpen je een handje!

Dwing jezelf om wakker te blijven

Oke, dit klinkt heel raar; we know. Maar omgekeerde psychologie kan ook een positief effect hebben als het om vermoeidheid gaat. Een onderzoek in Schotland kwam daarachter. De onderzoekers ontdekten dat de proefpersonen die hun ogen open moesten houden, sneller in slaap vielen en zich ook nog eens veel meer op hun gemak voelden tijdens het experiment.

Houd je slaapkamer koel

Als je in slaap valt, daalt je lichaamstemperatuur iets, waardoor volgens de Harvard Medical School de slaaphormonen gestimuleerd worden. Volgens deskundigen ligt de beste slaaptemperatuur ergens tussen de 15 en 19 graden Celsius. Lekker koel dus 🙂

Luister voor het slapengaan naar muziek

Misschien doe je het al maar luisteren naar muziek voordat je gaat slapen schijnt te helpen om in slaap te komen. Uit onderzoek is gebleken dat klassieke muziek of andere muziek met een traag ritme tussen de 60 en 80 slagen per minuut je sneller in slaap kan doen vallen. Turn it up!

Ontspanningsoefeningen

Op internet zijn er genoeg ontspanningsoefeningen te vinden voor als je niet in slaap kan komen. Dit lijkt misschien lame en stom maar het kan echt werken! Struin een keertje rond op het internet en probeer het uit.

Een voorbeeld van een oefening is deze: focus je een paar minuten op het gevoel in een bepaald lichaamsdeel, bijvoorbeeld je hand. Voel je een tinteling? Voel je hem liggen op je dekbed? Ga dan verder naar je arm, je been enzovoort. Zo wordt je heel bewust van je lichaam en hoor je sneller moe te worden.

Een uur voor je gaat slapen zonder beeldscherm

Deze ga je niet leuk vinden.. Je hebt het je ouders misschien wel eens of zelfs heel vaak horen zeggen, maar helaas; ze hebben gelijk. Op een beeldscherm kijken voordat je gaat slapen is helemaal niet goed voor je en al helemaal niet voor je nachtrust. Het kijken naar schermen zoals je televisie of telefoon belast je ogen en voorkomt dat je lichaam melatonine aanmaakt, dat je slaap-waakcyclus (wanneer je je slaperig en wakker voelt) bepaalt. Niet handig dus. Pak voordat je gaat slapen een boek of schrijf in een boekje.

Lekker slapen!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten