Laatste nieuws: Taylor Swift mogelijk in nieuwe deadpool film

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

7 hacks om geld te besparen

Geld besparen is niet zo makkelijk als dat het lijkt. Hoe hard je het ook probeert, je geld lijkt bijna magisch te verdwijnen. Met deze 7 tips bespaar je hier en daar wat extra geld zodat je aan het eind van de maand net iets meer overhoudt! Benieuwd? Check this out!

#1. Koop geen eten of drinken onderweg

Als je geld wil besparen moet je leren plannen. Als je van tevoren weet dat je in de middag niet thuis bent, moet je voor eten zorgen. Dat kan door eten te kopen, maar dat is niet de slimste keuze als je op je geld wilt letten. Investeer in goedsluitende bakjes en een thermofles en maak je lunch de avond van tevoren klaar. Zo ben je snel, én bespaar je weer geld. Win-win!

#2. Let op koopjes

Als het nou gaat over kleren of eten; er zijn altijd producten in de aanbieding. Check aanbiedingen op sites of folders van de supermarkt. Anders kan je altijd nog om de aanbiedingen vragen aan een van de medewerkers.

#3. Spaar je kleingeld

Het klinkt misschien dom of overbodig, maar deze tip is een goudmijn. Als je een jaar lang elke euro die je vindt verzameld, heb je veel meer geld dan je nu denkt. Zo heb je altijd een extraatje achter de hand. Plus, met een leuke spaarpot maak je het ook nog eens een dagelijkse leuke job!

#4. Verkoop stuff

Deze tip is misschien super basic, maar wel efficiënt. Kleren, speelgoed, knuffels of meubels die eigenlijk kwijt wil; allemaal dingen die je kunt verkopen om geld op te brengen. Zo ben je niet alleen van je rotzooi af, maar kun je ook nog eens lekker uiteten met je bestie.

#5. Check in de supermarkt de onderste planken

Vaak is het zo dat supermarkten hun dure producten op ooghoogte van de klant leggen, en de goedkope zo ver naar beneden zodat je ze over het hoofd ziet. Check een keer de producten bij je voeten! Die zijn net zo lekker, en ook nog eens goedkoper!

#6. Maak van tevoren een lijstje

Als je van tevoren weet wat je wil gaan kopen, is de kans groter dat je het daarbij laat. Als je boodschappen doet en je weet niet precies wat je wil gaan eten, kies je sneller voor twee dingen in plaats van één. Bedenk dus van tevoren goed wat je van plan bent te kopen, zo hoef je ook niet de hele winkel door te struinen.

#7. Ga aan het einde van de dag naar de markt

Als de markt dichtgaat wordt vaak al het groente en fruit voor minder, of zelfs gratis verkocht/weggegeven.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten