Laatste nieuws: Kylie Jenner bezocht in geheim ‘Wonka’-première

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

Acne van mondmasker

Corona is al bijna een jaar onder ons en een mondkapje is nu bijna overal verplicht. Ondanks dat het mondkapje ons beschermt tegen het virus, zorgt het ook voor huidproblemen. De puistjes worden niet veroorzaakt door het dragen van een mondkapje, maar kan dit wel verergeren. 

Mascne

Acne wat ontstaat door het dragen van een masker noemen ze ‘mascne’: een samenvoeging van de woorden acne en masker. Vooral bij mensen die de hele dag een mondkapje dragen zal dit sneller voorkomen. De stof van het masker komt continu tegen je huid aan, waardoor de puistjes gaan ontsteken. 

Wat kun je er tegen doen?

De huid moet luchten, dat is een van de belangrijkste dingen. Ook is het erg belangrijk om je huid in de ochtend en avond goed te reinigen. Ook kan het goed helpen om je huid te reinigen zodra je thuis komt en je je mondmasker afzet. 

Je kunt ook zinkzalf gebruiken om je huid te kalmeren, dat gaat de rode bultjes tegen. 

Als je een masker draagt, dan is het niet slim om ook foundation te dragen. Dit maak de kans op pusitjes alleen maar groter. De huid kan daardoor nog moeilijker ademen en gaat opzwellen onder het mondkapje. 

Het is ook belangrijk om je huid van binnenuit goed te verzorgen. Drink en eet goed, dan kan je huid meer hebben. Heb je last van erge acne? Zoek dan een schoonheidssalon op of ga naar de huisarts. Zij hebben middelen om je huid te ondersteunen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten