Laatste nieuws: Jake Paul koopt een nieuw huis

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Alles over de nieuwe spiraal

Naast de pil en anticonceptie pleisters heb je nu ook een nieuwe spiraal. De spiraal heet de ‘Ballerine’ en is een nieuwe en betrouwbare spiraal zonder hormonen. Wat het precies is en welke voor- en nadelen het heeft vertellen we je in dit artikel.

De Ballerine is een nieuw, betrouwbaar spiraaltje zonder hormonen. Het werkt op een vergelijkbare wijze als andere koperspiralen en het is effectief gedurende 5 jaar. Direct na plaatsing geeft het spiraaltje geleidelijk een beetje koper af. Dit zorgt ervoor dat:

  • spermacellen verlamd worden,
  • bevruchting van een eicel voorkomen wordt,
  • het innestelen van eicel in de baarmoeder voorkomen wordt.

Een koperspiraaltje beschermt niet tegen soa’s of hiv.

Het is klein en flexibel, de Ballerina bestaat uit een aantal koperen balletjes en hebben een flexibel frame. Zodra het frame uit de inbrenghuls komt, krult het zich in de baarmoeder op tot een bolle vorm. Door deze vorm vindt de Ballerine constant haar ideale positie in de baarmoeder. Omdat de inbrenghuls van de Ballerine zeer dun is, kan hij makkelijk geplaatst worden. (Balerrine, 2020)

De Ballerine is ideaal voor vrouwen die een voorkeur hebben voor hormoonvrij anticonceptie. De natuurlijke cyclus blijft behouden en je kunt zorgeloos vrijen. Het is geschrikt voor vrouwen tussen de 16-45 jaar.

Hoe betrouwbaar is de Ballerine eigenlijk. De Ballerine is 99% betrouwbaar anticonceptie middel. Deze wordt vergroot doordat je de Ballerine niet kunt vergeten in te nemen zoals bijvoorbeeld de pil. De Ballerine-kopspiraal is 5 jaar werkzaam. Na plaatsing hoef je er dus 5 jaar lang niet aan te denken!

Mocht je overwegen om de Ballerine spiraal te zetten, vraag dan altijd voor advies aan je huisarts, die kan je doorverwijzen naar de juiste personen. Als je minder jarig bent is het verstandig om dit eerst met je ouders te bespreken.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten