Laatste nieuws: Robert Pattinson en Suki Waterhouse maken debuut

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Alles over hét Fashion item van dit seizoen: UGG’s

Je houdt van ze of je haat ze, UGG’s. Ze zijn weer terug van weggeweest. Zo zie je topmodellen Bella Hadid en Kendall Jenner er vaak mee lopen. Het begon allemaal bij een surfer die ermee naar Amerika vertrok tot de halve wereld die er mee weg liep. In dit artikel vertellen we je wat UGG’s zijn en waarom ze weer helemaal hot zijn.

Waar komen ze vandaan?

UGG’s komen van oorsprong uit Australië. Voor de tweede wereldoorlog werden ze al gedragen door schapenherders en andere mensen die op het platteland werkten. Ze waren namelijk waterafstotend. Tijdens de tweede oorlog werden ze ook gedragen door piloten. Later weer door surfers. Zij droegen de laarsjes ook, omdat ze comfortabel en warm aan de voeten zaten. Vroeger werden ze ook wel ‘Fug Boot’ genoemd.


De UGG’s werden vooral bekend door surfers, dat komt doordat in 1978 een jonge surfer, Brian Smith, naar Amerika ging met laarzen van schapenhuid. Zo werden de UGG’s eerst razend populair bij de surfers in Californië. Hoewel UGG’s daarvoor nooit een merk was, ontstond in 1995: UGG® Australia van Deckers Australia UGG’s. De enorme populariteit kwam doordat grote Hollywoodsterren, acteurs en popsterren de laarzen droegen.

Trend in vroege zero’s

Een paar jaar voor het jaar 2000 kwamen de schoenen ook op de catwalk van de New York Fashion Week. Het merk werd razend populair, want bijna de halve wereld liep erop. Het ging zelfs zo snel, dat de schoenen gekocht werden en weer in de kast werden gegooid om niet meer gedragen te worden.

Perfect voor binnen

Toen de corona pandemie begon zat iedereen natuurlijk thuis. De UGG’s waren perfect om even snel in te schieten en maakten je lockdown outfit helemaal af. Zo kwamen ze na vijftien jaar weer uit de kast.

UGG’s op TikTok

De pantoffellaarsjes worden op dit moment door steeds meer mode iconen gedragen. Zo liep ook Bella Hadid op mini UGG’s. Een nieuwe model dat tot de enkels komt met een platform. Toen een TikTokker een reactievideo van Bella Hadid haar outfit maakte ging het viraal. Ook Elsa Hosk werd gezien in een grijze look met de Uggs eronder. Op deze manier werd het een TikTok Fashion trend.

UGG’s nu in de mode

De comeback heeft het merk niet alleen te danken aan TikTok of de lockdown, maar ook doordat UGG meer samenwerkingen is gaan doen met grote merken, zoals Swarovski. In de Lockdown draaide alles om comfort en is nu nog steeds belangrijk. UGG heeft weer een plek in de modewereld geclaimd. Je ziet er niet alleen Bella mee lopen, maar ook haar zus Gigi, Adut Akech, Hailey Bieber en andere bekende vrouwen.

De UGG met platform is nu de meest gewilde schoen. De laarzen zijn met alles te stijlen en zijn lekker makkelijk. In je jogging look of met witte mini-shorts, een vintage leren jasje en witte sportsokken. We zullen waarschijnlijk nooit helemaal afscheid kunnen nemen van de UGG.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten