Laatste nieuws: Fans klagen Madonna weer aan

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Alles over: Tooth gems

Een glimmend steentje of een heel kunstwerk op je gebit. Het is allemaal mogelijk en lijkt dé nieuwe beauty-trend te zijn. Maar waar moet je allemaal op letten, hoe duur is zoiets eigenlijk en hoelang blijft het zitten? In dit artikel vertellen we je alles over tooth gems!

Trend

Versiering voor op je tanden. Je kunt heel simpel één glimmend steentje kiezen, maar je kan bijvoorbeeld ook een hele tand laten beplakken, een vlindertje laten plaatsen of andere figuurtjes kiezen. Allerlei kleuren en vormen zijn mogelijk en het laat je glimlach letterlijk stralen.
De ‘tooth gems’ waren in de 00’s al een grote trend vanuit de hiphop-cultuur. Mensen zien het bij elkaar en geven er vervolgens een eigen draai aan. Sommigen houden het heel simpel en anderen gaan all out. Het is dus een nieuwe manier om jezelf te uiten.

Prijzen

Voordat je zelf de overweging maakt om een tandversiering te nemen, wil je natuurlijk weten wat zoiets ongeveer kost. Één steentje kan zo’n €25 kosten. Naarmate je er meer neemt, wordt de prijs per steentje iets voordeliger. Maar het verschilt ook per artist. Sommige zijn soms iets duurder of juist weer goedkoper, dus doe goed je research.

Waar op letten

Het is superbelangrijk om te checken welke materialen ze gebruiken. “De beste steentjes zijn Swarovski en Preciosa. Die glimmen het mooist en verkleuren niet. Als je een gouden sieraad wil laten zetten moet je altijd zorgen dat dit meer dan achttien karaat is en nóóit goldplated. Omdat het in je mond zit, moet het veilig zijn om door te slikken. Een steentje van slecht materiaal wil je gewoon niet in je lichaam hebben.

Daarnaast is bij het selecteren van een goede salon belangrijk dat je de reviews checkt. Kijk naar de foto’s als ze die hebben; zit er overtollige lijm om de sieraden heen en ziet alles er hygienisch uit? Dit is ook iets waar je in de salon naar moet kijken. Je wilt je kaken niet openen voor iemand die niet de juiste materialen heeft en hygiènemaatregelen hanteert.”

Nazorg

Op het moment dat je besluit een steentje te laten zetten, is het goed om te weten hoe je ervoor zorgt dat de lijm goed z’n werk kan doen. De lijm heeft 24 uur nodig om te hechten aan de tand. Het is daarom erg belangrijk om één uur na de behandeling niet te eten en drinken. Vermijd dan ook de eerste 24 uur hard eten, denk aan appels, crackers, harde koekjes. Ook mag je in die periode even geen prik en alcohol drinken. Voor de rest is het belangrijk om je tanden gewoon goed te blijven poetsen en verzorgen. Zo voorkom je verkleuring en blijft het sieraad zo lang mogelijk zitten. Daarnaast is het goed om te weten dat je een steentje alleen bij de tandarts vroegtijdig kan laten verwijderen.

Hoe lang blijft het zitten?

Ten slotte willen we natuurlijk weten hoelang zo’n steentje blijft zitten. Dat is dus afhankelijk van de volgende factoren. Ten eerste de structuur van je tanden. De tooth gem kan het beste op een vlak oppervlak worden geplaatst. Op het moment dat een tand een of meerdere deukjes heeft, zal het lastiger zijn om de lijm goed te laten hechten onder het steentje. Het kan wel, maar je hebt kans dat het steentje iets sneller loslaat. Daarnaast is de zuurtegraad van je speeksel bepalend voor hoelang de gem blijft zitten. Dat is bij iedereen anders. Ten slotte zijn je eet en drinkgewoontes allesbepalend. Drink je veel koffie, frisdrank of fruitdrankjes? Dan heb je kans dat je tooth gem er sneller af gaat. Gemiddeld blijft het een maand tot een half jaar zitten, maar dat verschilt dus per persoon.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten