Laatste nieuws: Dodelijke schimmelziekte duikt op!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Alles over zelfbruinen

We willen allemaal wel die mooie zomerse tan het hele jaar door maar we weten natuurlijk allemaal dat onbeschermd zonnen slecht is voor onze huid. Tegenwoordig zijn er een heleboel trucjes die voor een mooie tan zorgen. En eerlijk is eerlijk, een bruin kleurtje kan makkelijk zonder de zon! In dit artikel vertellen we je alles over zelfbruinen!

Hoe werkt zelfbruiner?

Zelfbruiner bevat het ingrediënt dihydroxyacetone, oftewel DHA. Dit is een ingrediënt dat reageert met de dode huidcellen op de huid, waardoor een bruine teint ontstaat. Blijft dit kleurtje dan net zo lang zitten als de glow die je krijgt van de zon? Dat niet! Doordat de huidcellen van je huid vernieuwen, verdwijnt deze kleur na enkele dagen weer vanzelf. Perfect dus voor dat ene leuke feestje!

Hoe gebruik je zelfbruiner?

Zelfbruiner breng je gelijkmatig aan op een goed gereinigde, droge huid. Zorg wel dat je altijd je handen zorgvuldig wast na gebruik en dat je de zelfbruiner goed laat drogen voor het aankleden, om vlekken op textiel te voorkomen. De zelfbruiner kan zowel overdag als ‘s nachts gebruikt worden en kan ook onder make-up aangebracht worden.

Verschillende soorten

Zelfbruiners bestaan er in verschillende soorten en maten. Zo heb je druppeltjes die je zelf kunt mengen met, bijvoorbeeld, je dagcrème. Maar je hebt ook crèmes die je zo op je lichaam aanbrengt. Qua aanbrengen heb je ook nog verschillende varianten. Als je nog niet zo ervaren bent, ga dan voor een crème met kleurstof zodat je ziet waar je al gesmeerd hebt. Deze kleur trekt weer weg en helpt je de egale bruine kleur te creëren. Als je wel al heel goed met zelfbruiners overweg kunt, zou je ook een spray kunnen kiezen. Het is raadzaam je handen goed te wassen na het aanbrengen of een handschoen te gebruiken.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten