Laatste nieuws: Dieuwertje Blok moet neusamputatie ondergaan

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

DIY: Bleach Tie Dye

Tie dyen is het afgelopen jaar helemaal hot geweest. Nu is ook bleach tie dyen een grote hit, maar wat moet je doen en wat heb je ervoor nodig? Wij leggen het uit.

Bleach Tie Dye is eigenlijk hetzelfde als gewoon tie dye, alleen doe je het nu met bleek in plaats van een kleurtje. Door het met bleek te doen zorg je ervoor dat de kleur van het shirt weg gaat. Hierdoor zorg je krijg je een wit met kleur effect.

Wat heb je nodig?

  • Een gekleurd shirt
  • Rubber elastiekjes
  • Plantenspuit 
  • Bleek 
  • Water
  • Handschoenen 
  • Tafelkleed

Wat moet je doen?

PAS OP: Pas op voor bleek met de kleding die je aan hebt. Als het bleek eenmaal in je kleding zit, gaat het er niet meer uit. 

Stap 1: Kies een techniek die je wil gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het op te rollen om zo een streep effect te krijgen. 

Stap 2: Bedenk de tafel met het tafelkleed en trek je handschoenen aan. Als je er zeker van wil zijn dat je de tafel niet beschadigd, kunt je het misschien het beste buiten doen. Leg ook dan nog een kleed op de grond, mochten je ouders het niet zo fijn vinden als er bleek op de tegels komt. 

Stap 3: Zorg dat je het patroon dat je op je shirt wil, afbind met de rubberen elastiekjes. 

Stap 4: Dan is het tijd op de bleek op je shirt te doen. Vul een plantenspuit voor 180 ml met water en 1,2 ml met bleek. Schud de fles voorzichtig. Als je dat hebt gedaan, kun je de bleek op het shirt sprayen.

Stap 5: Nu is het tijd om te wachten tot de bleek is ingetrokken. Dit kan langer duren, afhankelijk van het materiaal. Houd goed in de gaten hoe de bleek eruit ziet. 

Stap 6: Nu is het tijd om je bleek eruit te wringen. Wacht hier niet te lang mee, anders kan de bleek door het materiaal van je shirt vreten. 

Stap 7: Was het shirt in koud water en doe het dan in de wasmachine.

Als je alle zeven stappen heb doorlopen is je shirt klaar! 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten