Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Dit wist je nog niet over ongesteld zijn

(Bijna) alle vrouwen zijn het, en het is dan ook niet gek dat we echte professionals zijn als het gaat om ongesteldheid. Maar toch zijn er een paar dingen die je nog wist over ongesteld zijn. Check dit!

#1. We menstrueren 10x vaker dan in de Middeleeuwen

Het klinkt misschien onmogelijk maar het is true. Honderden jaren geleden mentrueerde vrouwen ongeveer 40 keer in hun leven. Nu is dat maar liefst 400 tot 500 keer. Dat komt mede omdat we steeds ouder worden. Ook krijgen we nu op latere leeftijd kinderen, krijgen we minder kinderen en geven we minder lang borstvoeding.  Aha, zo zit dat dus!

#2. Niet alle vrouwen worden ongesteld

Het lijkt heel vanzelfsprekend dat elk meisje ongesteld wordt. Maar dat is niet altijd zo. In Nederland worden ongeveer 4 vrouwen per jaar geboren zonder baarmoeder en vagina, waardoor er geen menstruatie ontstaat.

#3. Maandverband bestaat door oorlog

In de eerste wereldoorlog kwamen Franse legerverpleegster op het idee om verband als maandverband te gebruiken. Huh?! Ja écht. Tampons werden pas na de Tweede Wereldoorlog geproduceerd: in een machine die eigenlijk bedoeld was voor de productie van kogels. 

#4. Mannen menstrueren soms ook

Dat gebeurde bij een 37-jarige Brit en een 44-jarige Chinese man. Ze kregen last van buikkrampen en bloedverlies. Beiden mannen bleken vrouwelijke geslachtsorganen te hebben.

#5.  Je bent ongeveer 6 jaar ongesteld

De meeste girls worden rond hun 12e jaar ongesteld. Totdat je overlijdt ben je alles bij elkaar opgeteld ongeveer 6 jaar ongesteld. Wow!

#6. Je bent meer dan 450 keer ongesteld

Ja, zó vaak. Pfoee!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten