Laatste nieuws: Djamila valt veel af door 'Boxing Influencers'

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle news

Ervaringsverhaal: hormoonstaafje

Er zijn verschillende voorbehoedsmiddelen die vrouwen kunnen gebruiken. De pil, een spiraal, een Implanon of de prikpil. Misschien gebruik jij een van deze dingen ook wel zelf! Maar wat vind je er nou van? Er zijn verschillende meningen over. Vandaag delen we een ervaring over de Implanon, ook wel het hormoonstaafje!

Een Implanon voorkomt dat je zwanger wordt. De huisarts plaatst het staafje valk onder de huid van je bovenarm. Het hormoonstaafje kan drie jaar blijven zitten. Je hoeft er dus niet aan te denken. 

In het hormoonstaafje zit één hormoon: progestageen. Dit hormoon zorgt ervoor dat je geen eisprong hebt. Het slijm aan het begin van je baarmoeder wordt dikker, zodat het zaad van een man er minder goed doorgeen komt. En een bevrucht eitje kan zich niet vastmaken aan je baarmoeder.

Let op: het hormoonstaafje voorkomt NIET dat je een soa krijgt. 

“Ik heb zelf een drie kwart jaar een implanon gehad. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik niet meer ongesteld wilde worden. Het eerste half jaar was super chill. Ik ben een half jaar niet ongesteld geweest. Ook hoefde ik er niet aan te denken om bijvoorbeeld elke dag de pil te nemen. Helaas na een half jaar werd ik weer ongesteld. Dit kan natuurlijk gewoon gebeuren. Elk lichaam reageert namelijk anders.” 

“Ik ben nadat ik na een half jaar weer ongesteld werd drie weken ongesteld geweest met best veel buikkrampen. Ik ben toen naar de dokter gegaan en die zei dat ik moest afwachten of het de volgende keer nog zo erg zou zijn. Een maand later werd ik weer ongesteld, maar toen vier weken lang. Het was niet altijd ongesteldheidsbloed. Soms was het oud bruin bloed, dit was op zich niet zo erg. Wel bloedde ik zoveel dat ik om de twee uur een nieuwe tampon in moest doen. Ik vond dit verschrikkelijk. Ik kon soms ook gewoon geen tampons indoen, omdat ik zoveel aan het bloeden was.”

“Uiteindelijk ben ik weer naar de dokter gegaan. Toen heb ik speciale medicatie gekregen om mijn ongesteldheid cyclus normaal opgang te laten komen. Gelukkig gebeurde dit. Maar telkens als ik weer ongesteld werd, was ik het langer dan een week.”

“Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om mijn Implanon eruit te laten halen, omdat ik zolang ongesteld was. Het probleem was dat mijn hormoonstaafje teveel hormonen vrij gaf, waardoor alles in mijn lichaam in de war raakte. Dit was natuurlijk niet fijn. Ik slik nu weer de pil, wat ik voorheen ook deed.”

“Een hormoonstaafje werkt bij iedereen anders. Voor mij was het uiteindelijk niet de juiste keuze, omdat mijn hormonen in de war raakten. Het eerste half jaar was wel heel fijn. Ik raad een Implanon zeker aan als je vaak vergeet om de pil te slikken, om niet ongesteld te worden. Of je helemaal niet meer ongesteld wordt of niet, is met elk lichaam anders!”

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten