Laatste nieuws: Louis Tomlinson over vriendschap met Zayn Malik

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

DIY: Pimp your wall

We kennen allemaal de polaroid foto’s aan de muur of het eindeloos over elkaar plakken van posters om een soort nieuw behang te creëren. Maar zijn er nog iets originelere ideeën?

Die zijn er zeker: een tekening, quote of collage muur bijvoorbeeld. En nu denk je bij de tekenmuur waarschijnlijk: maar ik kan helemaal niet tekenen. We zitten de aankomende tijd nog veel thuis en tekenen is iets wat goed kan helpen om tot rust te komen na een dag vol online calls. Tekenen is een kwestie van leren en in beeldend kunnen denken. Als je er tijd voor wil nemen, kan iedereen deze muur maken.

Voor de ervaren tekenaars is dit al helemaal de optie. Nooit meer een hele buddy vol met je tekeningen. En een goede oefening om je tekeningen te laten zien, als je dat nog niet durft. Veel tekeningen stoppen we vaak weg in de kast omdat we er vaak ook niet veel meer mee kunnen. Maar maak van een muur in je kamer je kleine tentoonstelling. Een leuke personal touch aan je kamer.

Op Pinterest kan je met de term ‘simple drawings’ makkelijke tekeningen vinden die vaak ook nog eens superleuk aan je muur staan. In het begin is overtrekken de beste optie. Ja, dit klinkt als een soort cheaten als het op tekenen gaat, maar guess what? De eerste tekenles zal altijd na tekenen of overtrekken zijn. Dit is niks geks, hier train je het beeldend denken mee. Je kunt dus de afbeeldingen gelijk gaan na tekenen of eerst overtrekken als je een beginner bent met tekenen.

Ben je al iets bekender met tekenen en perspectief? Probeer dan eigen een eigen toepassing in de stijl van de tekening te maken. Vaak helpen voorbeelden en een situatie die je wil tekenen. Kijk hoe iets eruit ziet en voeg dit toe aan de makkelijke tekening. Zo leer je langzaam zelf te tekenen.

Het is nog leuker als je de tekeningen aan emoties koppelt die je op dat moment voelt. Zo wordt je muur als het ware ook een terugblik op je jaar of later misschien zelfs jaren. Voeg quotes aan je muur toe om afwisseling in beeld te hebben. Gebruik aan je muur vooral de zelfde kleur papier. Lijntjes of geen lijntjes maakt niet uit, maar een kleur papier zorgt voor rust. Kijk ook goed naar de compositie vooral in het begin als je nog niet veel hebt. Speel dan met hoogte verschil in de tekeningen en ook de grote van de tekeningen.

Hetzelfde kun je doen met een collage muur. Dit kan bijna een soort moodboard worden van jou aesthetic. Hoe leuk is dat? Het is iets heel persoonlijks wat gelijk de toon in je kamer zet als je binnen komt lopen. Welke muur je kiest voor de collage of de tekeningen maakt niet uit. Het is tenslotte jou kamer.

Vergeet geen buddy te kopen. Let op: als je een lichtje kleur muur hebt, probeer de buddy dan eerst een keer uit op een plek op de muur dicht bij de grond. Plaats de buddy voor je gaat slapen en laat het twee dagen zitten. Buddy kan een afdruk geven of moeilijk van de muur af gaan. Al helemaal als je het geverfd hebt is dat erg zonde.

Bestel de buddy door op de foto te klikken!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten