Laatste nieuws: Enzo Knol zit in quarantaine

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Evolutie van lip trends

Net zoals kleding heeft make-up ook allemaal trends gehad. Maar hoe zit dat met de lippen? Wij hebben de evolutie van de lip trends voor jou op een rijtje gezet!

Jaren 20

In de jaren 20 was het trendy als je een hartvormig mondje creëerde. De bovenlip kregen twee boogjes en de onderlip werd een klein rond rechthoekje. Dit is natuurlijk nu niet meer hip. Maar wie weet? Misschien komt het wel terug!

Jaren 30

In deze periode was het trendy als je bovenlip meer opviel. Dit werd gecreëerd met lipliner. De mondhoeken werden aangedikt, waardoor de bovenlip extra groot leek. 

Jaren 40

In de jaren 40 was het juist andersom! Het werd juist trendy om een dunne bovenlip te hebben. Een kleinere bovenlip was toen mooi!

Jaren 50

In deze periode wilden iedereen de lippen van Marilyn Monroe hebben. Ze stond bekend om haar knalrode lippen. De cupid bows werden licht geaccentueerd en de hoeken van de lippen werden benadrukt. De jaren 50 zijn te vergelijken met de jaren 30. 

Jaren 60, 70 en 80

In de jaren 60,70 en 80 was het trendy om naturel lippen te hebben. Vrouwen gebruikten een gloss of een zachte kleur lipliner. Heel anders dan de voorgaande jaren dus!

Jaren 90

In de jaren 90 werd de lipliner een grote hit! Naomi Campbell zorgde er in die tijd voor dat lipliner weer helemaal hip werd. Lipliner werd zelfs soms gedragen zonder lippenstift. Het werd een trend, omdat mensen het idee hadden dat de lippen er groter uitzagen!

Jaren 00

In de jaren 00 werd de lipliner nog populairder en dikker aangezet! Er veranderde niet veel.

Heden

In deze tijd is het erg trendy om iets vollere lippen te hebben. Je kunt je lippen overlinen, zodat ze groter lijken. Veel mensen nemen ook lipfillers. Zo lijken je lippen groter!

Natuurlijk is iedereen mooi zoals hij/zij/hen is!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten