Laatste nieuws: Monica Geuze komt met nog een lijn samen met Shoeby

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Gevaren van Telegram

Telegram wordt door 400 miljoen mensen gebruikt. Het is een app waarbij je gratis berichten kan sturen. Je kan de app gebruiken door middel van internetverbinding. Door veel mensen wordt Telegram als een alternatief gezien van Whatsapp, maar de app brengt een paar grote gevaren met zich mee.

Er zijn een aantal dingen mis met Telegram. De app vraagt om toegang te krijgen tot je contacten. Hierdoor kan Telegram gegevens verzamelen van mensen die zich nog niet eens hebben aangemeld bij Telegram. Daarnaast worden controversiële onderwerpen zoals complotdenkers niet van het platform afgekickt. Platformen als Facebook en Instagram weigeren deze gesprekken, maar door Telegram vinden deze gesprekken nog steeds plaats.

Exposen

Op telegram zijn er veel groepen voor ‘exposen’. Hierin worden meisjes exposed met naaktfoto’s, telefoonnummers en sociale mediakanalen. Sommige meiden zijn zelfs minderjarig. In de groep maken jongens bepaalde opmerkingen, zoals ‘slet’ en ‘hoer’. Doordat er informatie over deze meisjes verspreid wordt, zijn ze niet meer privé, worden ze bedreigd en lastiggevallen.

Criminaliteit

Steeds vaker gebruiken criminelen de app om illegaal beeldmateriaal aan te bieden, zoals seksbeelden die zonder toestemming zijn opgenomen. Ook zijn er groepen waarin drugs en wapens worden verhandeld.

Wil je meer informatie weten over de gevaren van Telegram? Check dan de video hieronder!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten