Laatste nieuws: Kylie Jenner bezocht in geheim ‘Wonka’-première

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

Tips om gehydrateerd te blijven

Ongeveer 60% van je lichaam bestaat uit water. Water geeft energie, is nodig voor je spijsvertering en houdt huid en haar gezond. Het is dus belangrijk om voldoende gehydrateerd te blijven, maar hoe doe je dat? In dit artikel geven we je een paar tips om deze zomer lekker gezond en gehydrateerd te blijven! 

Het advies is om 1,5 tot 2 liter vocht per dag tot je te nemen. Natuurlijk houd je hierbij rekening met je lichaamsbouw, de weersomstandigheden, sportactiviteiten en voeding. Houd de signalen van je lichaam, zoals dorstgevoel en de kleur van je urine, dus goed in de gaten!  

Tip #1: Begin je dag met een glas water 

’s Nachts reinigt je eigen lichaam en produceert het afvalstoffen. Deze afvalstoffen worden vervolgens afgevoerd via zweet, urine en ontlasting. Bij dit proces heeft je lichaam natuurlijk water nodig. Het is daarom goed om na het wakker worden in de ochtend direct een glas water te nemen. Dit helpt om de afvalstoffen van de nacht af te voeren en zorgt voor een goed begin van de dag. 

Tip #2: Luister naar je dorstgevoel 

Na dat eerste glas water is het goed om je dorstgevoel in de gaten te houden. Neem een keer een kijkje naar de kleur van je urine als graadmeter om aan te houden of je wel genoeg vocht binnenkrijgt. Het dorstgevoel kun je onder meer herkennen aan een droge keel en een dik aanvoelende tong. Jij herkent dit signaal als een dorstgevoel. Het drinken van water is dan het meest doeltreffend. Wanneer je geen gehoor geeft aan het dorstgevoel kunnen er ook andere lichamelijke klachten optreden. 

Tip #4: Drink je water niet te koud 

Het lijkt aantrekkelijk om bij warm weer een lekker koud drankje te drinken. De meest ideale temperatuur voor je drankje is eigenlijk tussen de 10 en 15 graden. Bij het drinken van een ijskoud drankje krijgen je hersenen het signaal dat je lichaamstemperatuur omhoog moet en daardoor krijg je het eigenlijk nog warmer. Je kunt daarbij bijvoorbeeld maagklachten en hoofdpijn van krijgen. Thee drinken tijdens warm weer zorgt dus voor een tegenovergesteld effect.  

Tip #5: Neem ook voeding met veel vocht en mineralen 

Naast water drinken kun je ook met voeding zorgen dat je vocht binnenkrijgt. Bepaalde voedsel bevatten veel vocht en mineralen. Voorbeelden hiervan zijn: sla, komkommer, tomaat, spinazie, watermeloen en ananas. 

Voorkom bij dorst ook het drinken van frisdrank. Uiteraard zijn de suikers en zoetstoffen niet goed voor je lichaam. Daarnaast zorgen de suikers ook voor uitdroging en krijg je dus alleen maar meer dorst. Een gezond alternatief is water met stukjes fruit of kruidenthee. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten