Laatste nieuws: Dua Lipa: 'Krijg kick van mensen hun ongelijk bewijzen'

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Waarom jouw kat altijd op je spullen ligt

Heb jij een kat? Dan is het je ongetwijfeld opgevallen dat ze altijd (expres) in de weg zitten. Even chill een boek lezen? Dat dacht jouw kat even niet. Zelfs het toetsenbord van je laptop is niet meer veilig.  But why?! Nou, hierom!

1. Geur

Jouw kat houdt enorm veel van jouw lichaamsgeur en dus aroma. Daarom zit zij of hij het liefst zo dicht mogelijk bij je. Dit komt ook omdat jouw geur vertrouwd voor ze is, ze voelen zich bij de geur van hun baasje veilig, rustig en beschermd. Wist je dat katten maar liefst 40 keer zo goed kunnen ruiken dan wij? Wow!

2. Warmte

Katten houden van warmte. Ze hebben een hogere lichaamstemperatuur dan mensen en hebben dus net iets meer warmte nodig om aangenaam warm te blijven. Daarom vinden ze vaak een plekje bij jou in bed of op je schoot. Het toetsenbord van een computer ziet er misschien niet zo comfy uit, maar voor jouw kat is het heerlijk warm.

3. Territorium

Naast dat ze het ook gewoon gezellig vinden om naast je in bed te kruipen houden katten er ook van om te laten zien hoe ‘sterk’ te zijn. Net als in het wild vinden katten het heerlijk om hun territorium te laten zien.  Ze claimen hun plek door erop te liggen. Daarnaast houden katten ervan om op hoge plekken te gaan liggen. Aha, dat is dus de reden dat hij zich steeds op jouw bovenste plank settelt!

4. Attention

Net als wij hebben onze huisdieren ook aandacht nodig. Katten houden ervan om heerlijk in de watten te worden gelegd. Daarom dringen ze ze zichzelf op en gaan ze gewoon lekker onhandig op je spullen liggen. Ook als je even bezig bent willen ze alle aandacht opeisen. Even een werkstuk voor school maken? Dacht het niet; knuffeltijd!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten