Laatste nieuws: Charlie Puth heeft een vriendin

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Hoe voorkom jij jouw winter dipje?

Nu het buiten weer sneller donker wordt en de bladeren al langzaam van de bomen af beginnen te vallen, ligt een winter dipje om de hoek. Daarvoor schieten bij jou te hulp en hebben wij een lijstje gemaakt met wat tips en tricks!

Pak de fiets in plaats van de auto.

Het maakt niet uit wat de bestemming is, maar pak de fiets als dit mogelijk is. Op deze manier pak je meer zonnestralen mee. Deze zijn erg belangrijk voor je vitamine. Zo krijg je ook meer beweging en combineer je meteen twee belangrijke dingen die goed zijn tegen een winterdipje.

Slik vitamine D

Vitamine D is de vitamine die je lichaam aanmaakt door het krijgen van zon. Ook maakt je lichaam in de zomer meer serotine aan. Als je vitamine D slikt, helpt dat je lichaam deze stof aanmaken. Hierdoor ga jij je dus automatisch wat vrolijker voelen. 

Blijf jezelf entertainen

Door juist dingen te plannen en vrienden te blijven zien, houd je jezelf bezig waardoor je juist alleen maar meer positieve energie binnenkrijgt. Dit leidt je even af van je dipje en helpt je weer de volgende dag energieker te beginnen.

Slaap genoeg.

Genoeg uren slaap is een van de belangrijkste dingen die je lichaam nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat je je fysiek, maar ook mentaal goed voelt. Probeer ook te slapen met een ritme. Door een ritme raakt je lichaam gewend aan je dag en de hoeveelheid energie die jouw lichaam nodig heeft. Met een ritme kan je????? 

Lichttherapie

Als je lichaam door zichzelf niet uit de winterdip komt is er ook nog een andere hele effectieve manier. Door lichttherapie help je je lichaam mee te gaan met de verschuiving van de biologische klok. Met lichttherapie krijg je een aantal dagen of soms weken 10 à 15 minuten licht van een speciale lamp. Door deze lamp maakt je lichaam minder melatonine aan, waardoor je minder slaperig bent en dus meer energie krijgt voor de dag. 

Hopelijk kom jij met deze tips de wintertijd makkelijker en misschien wel zonder winterdipje door!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten