Laatste nieuws: Ali B vertelt zijn kant bij zedenzaak

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

How to: Contouren

Als je bepaalde delen van je gezicht wilt accentueren is contouren een erg goede oplossing. Als je lichte en donkere kleuren op je gezicht aanbrengt kan dit een mooi en strak effect geven. Zo kan je bijvoorbeeld je kaaklijn strakker maken. Heb jij nog nooit gecontourd of ben je benieuwd hoe je moet contouren? Lees dan snel verder!

De juiste kleur

Als je gaat beginnen met contouren is het erg belangrijk om de juiste kleuren te hebben. Als jouw huid een koele ondertoon heeft dan kan je het beste voor een contour met een roze of beige ondertoon. Heb je een huid met een warme ondertoon? Dan kan je het beste gaan voor een contour met een oranje-bruine ondertoon.

Contour formule

Het hangt van je voorkeur af, maar een formule kan wel degelijk een verschil maken met contouren. Als je een droge huid hebt dan werkt een poeder of een créme contour die poederig lijkt beter. Heb je een vette huid? Dan heeft jouw huid veel aan een matterende poeder.

Hoe moet je contouren?

Basis

Als eerste moet er een goede basis zijn, dit betekent dat je begint met een foundation. Dan begin je met contouren alvast met een egale basis.

Aanbrengen

Om je jukbeenderen te accentueren, zuig je je wangen naar binnen en zet je met de donkere kleur een streep in de holten van je wangen. Als je eventueel ook je neus wilt contouren dan kan je twee streepjes langs de zijkant van je neus aanbrengen. Als je je voorhoofd kleiner wilt laten lijken, dan kan je de contour aanbrengen langs de haarlijn en op je slaap.

Blenden

Als je een natuurlijk effect wilt is blenden echt nodig. Hiervoor is een angled-brush perfect voor je jukbeenderen. Als je een cream contour hebt gebruikt dan is het makkelijk te doen met een beautyblender. Blend alles goed uit zodat het mengt met je huid.

Highlighten

De laatste stap is dat je de lichte contourkleur gebruikt als highlighter. De highlighter breng je aan onder je ogen, op je kin en in het midden van je voorhoofd. Naast deze matte highlighter kan je ook een normale highlighter met shimmer gebruiken. Deze breng je aan op je jukbeenderen, puntje van je neus en een beetje op je lip.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten