Laatste nieuws: Enzo Knol zit in quarantaine

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Hairtutorial: false braids

Invlechten staan super leuk, maar het is best wel een klusje wat je onder de knie moet krijgen. En zelfs als je het redelijk onder de knie hebt kan het soms nog lastig zijn. Maar het kan ook makkelijker. Je hebt namelijk false braids. Dit kun je doen als je lang haar hebt, maar ook als je haar tot bijvoorbeeld je schouders komt. Zeker voor de feestdagen of festivals is deze haarstyle erg leuk! Hoe je dit doet, gaan we je uitleggen!

False braids is een combinatie van kleine staartjes. Doordat je elke keer kleine staartjes maakt en die bij elkaar zet, krijg je een soort vlecht effect, waardoor het net lijkt alsof je een echte vlecht hebt. Het voordeel van de false braids is dat het ook niet kan uitzakken, want je hebt alles vast gezet met kleine elastiekjes. 

Wat heb je nodig?

Voor de false braids heb je niet veel nodig. Je hebt een puntkam nodig om haar goed te scheiden. Ook heb je genoeg kleine elastiekjes nodig om je haar vast te kunnen binnen. Ook is het handig om klemmen te gebruiken, zodat je haar niet in de weg gaat zitten. Om je haar extra volume en textuur te geven kan je nog droogshampoo gebruiken, maar dit is niet perse nodig. 

Wat moet je doen?

Het hangt er vanaf wat voor soort false braid je wil gaan maken. De eerste stap is dus kiezen welke style je in je haar gaat doen. Wij hebben er voor gekozen om twee vlechten van onder naar boven te maken met twee knotjes.

De tweede stap is om je haar te verdelen in drie secties. Je maakt als eerste een scheiding van boven naar beneden. De ene helft zet je vast met een klem of een haar elastiek. Daarna maak je een scheiding van je oor tot het midden van je haar. De bovenste helft zet je vast met een klem of elastiek.

Als je je haar verdeeld hebt, is het nu tijd om kleine staartjes te maken. Van boven naar onder maak je staartjes in het gedeelte van het haar dat je niet hebt vastgebonden.

Als je dat gedaan hebt is het tijd om te beginnen met het verbinden van de staartjes. Het is heel makkelijk. Zorg dat je onder drie staartjes over hebt; de rest zet je boven vast met een klem. Je begint bij het onderste staartje. Deze verdeel je in tweeën en zet je vervolgens om het tweede staartje heen. Aan het derde staartje bind je het eerste staartje vast. Dit herhaal je tot je geen staartjes meer over hebt. De bovenste pluk met haar die je over hebt bind je vast met een elastiekje. Dit herhaal je ook aan de andere kant van je haar.

Als je je haar aan beide kanten gedaan hebt, is het tijd om de knotjes te maken. Als het goed is zit er nog een scheiding aan de bovenkant van je haar. Je pakt de linker helft en de pluk haar wat je over hebt van je “vlecht”. Deze maak je samen tot een knot. Die kun je vastzetten met schuifspeldjes of een elastiek. Herhaal aan de rechterkant van je haar hetzelfde en je haar style is helemaal klaar!

Hairstyles

Met deze false braids kan je nog zoveel meer. Je kunt box braids maken, je kunt je hele haar rondom vastzetten en nog zoveel meer. Hieronder kun je een video bekijken met nog meer ideeën voor false braids!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten