Laatste nieuws: Djamila valt veel af door 'Boxing Influencers'

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle news

In de spotlight: Froukje

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… Froukje.

Froukje Veenstra is pas 18 jaar en is al volop bezig met muziek. Eerder dit jaar bracht ze haar eerste single uit over de klimaatcrisis en dat is een enorm succes. Hiermee zet ze in een klap nieuwe beloften neer voor de Nederlandse alternatieve pop. Froukje studeert songwriting aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Ze al veel met muziek bezig geweest, maar aan een carrière dat zo snel zou gaan had ze even niet gedacht. Als het aan haar lag zou het rustig aan doen; alles op zijn tijd. Haar nummers inmiddels al miljoenen keren gestreamd.

Happy new year, de wereld staat in de fik

Haar nummer over de klimaatcrisis kwam begin dit jaar uit. ‘Groter Dan Ik’, zoals het nummer heet, is een grote hit die al 1,5 miljoen keer gestreamd is. Voor een nieuwjaarsopdracht op het conservatorium werd de klas van Froukje gevraagd om een nieuwjaarsnummer te pakken. Froukje was op dat moment erg bezig met het klimaat omdat er ontzettend veel gedeeld werd over de bosbranden in Australië. Het nummer werd minder vrolijker dan bedoeld, maar dat maakt het nummer juist zo sterk. De lyrics ‘Happy new year, de wereld staat in de fik’ slaat behoorlijk goed aan. Van een schoolopdracht, naar een hit die helemaal viraal gaat. Maar deze ene single blijft het niet. 

Een aantal maanden later verschijnt haar tweede single: ‘Ik Wil Dansen’. Dit is een iets persoonlijker nummer en het gaat over de momenten waarop je verdrietig bent en dan kortstondig anonimiteit zoekt in het uitgaansleven. Je zoekt een ontsnapping van je gedachten en gevoelens, maar als je de volgende dag wakker wordt zijn die er nog steeds. De titel wekt de suggestie dat het een heel vrolijk liedje is, maar dat is het dus iets minder. 

Licht en Donker

Haar meest recente single, ‘Licht en Donker’ is uitgekomen op 6 november. Het nummer gaat over het zoeken naar de balans tussen licht en donker in de liefde; over het accepteren van de donkere kanten van jezelf en het leven. Het is oké als je niet altijd gelukkig bent. Luister hieronder zelf naar het nummer van Froukje.

Goed nieuws voor de fans van Froukje, want in januari 2021 verschijnt haar EP Licht en Donker bij Top Notch. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten