Laatste nieuws: Ali B vertelt zijn kant bij zedenzaak

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

In de spotlight: Plested

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… Plested!

Phil Plested is een singer-songwriter uit de UK. Hij schrijft liedjes voor artiesten als Zayn, Little Mix en Lewis Capaldi. Hij begint hiermee in 2016, nadat de akoestische band waarin hij zat stopt. Chasing Grace was actief van 2011 tot 2016. De band bestond uit Grace Ackerman. Phil Plested, Phil Leigh en Matt Holmes. Plested was dus al even bezig met het schrijven van eigen nummers. 

In 2016 plaatste hij zijn debuut single op Spotify. Sindsdien heeft hij meerdere songs zelfs gemaakt. Ondere andere het nummer ‘Habits’, ‘Worthy Of You’, ‘Either You Love Me Or You Don’t’ en ‘Beautiful & Brutal’. ‘Worthy Of You’ is op Spotify het meest gestreamde nummer van de artiest. Het nummer ‘Beautiful & Brutal’ was te horen in aflevering 16 uit seizoen 16 van de serie Grey’s Anatomy. 

Pas op voor spoilers als je onderstaande video kijkt

Naast het maken van zijn eigen muziek, schrijft Plested ook veel songs voor andere bekende artiesten. Zo heeft hij het nummer ‘Touch’ van Little Mix geschreven, ‘Just My Type’ van The Vamps, ‘Hooked’ van Why Don’t We en ‘Honest’ van Mali-Koa. Plested heeft dus al heel wat hits op zijn naam staan.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten