Laatste nieuws: Kalvijn stal van Habbo Hotel-spelers

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

In de spotlight: Snelle

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien niet zo goed kent, of meer van af wil weten. Deze week: Snelle

Lars Sebastiaan Bos ken je misschien beter onder de naam Snelle. Lars is geboren op 3 oktober 1995 en is nu 27 jaar oud. Hij groeit op in Gorssel, dat ligt bij Deventer. Snelle is een zanger, rapper en producent. Hoewel die veel gepest werd door zijn hazenlip, laat hij nu heel Nederland inspireren met zijn muziek. Hij staat verder bekend om zijn emotionele diepgang, persoonlijke verhalen en zijn een goede band met het publiek.

Snelle is geboren met een schisis. Dat is een aangeboren afwijking in het gezicht. Vaak zit er dan een spleet in de bovenlip. In ernstige gevallen kan die spleet ook doorlopen tot aan het gehemelte van de mond. Door operaties kan dit hersteld worden. Zo ook bij Snelle. Toch werd hij om zijn hazenlip erg gepest, maar naast al die operaties en logopedie begon hij met rappen. In de schuur bij zijn moeder begon hij ook met liedjes schrijven. Muziek werd zijn passie en begon een opleiding aan de ‘Herman Brood Academie’.

Daar gaf Jebroer les en hij kon het goed met hem vinden. “Qua zakelijke mindset zijn wij precies hetzelfde en het is gewoon een heel aardige gast. Het is een goede match.” Vertelde hij in een interview op de website van Puna. Niet zo gek dat hij een platencontract tekende bij ROQ ’n Rolla, het label van Jebroer. Nu heeft Snelle zijn eigen label ‘Lieve Jongens’. 

Terwijl in 2019 het nummer ‘Oost-Indisch doof’ goed werd ontvangen op de radio’s, brak hij pas echt door met het nummer ‘Reünie’. Dat was de nummer 1-hit in de ‘Nederlandse Top 40’. In het nummer kijkt hij terug op de mensen die hem vroeger hebben gepest. Samen met ‘plankgas’ kreeg hij hiervoor een platina plaat. Door zijn bezoek bij 101Barz, het grootste hiphopplatform, kreeg hij daar nog een stapje bovenop en zijn tour was daarna uitverkocht.

In ‘Het Parool’ vertelde Lars dat hij muziek maken als therapie beschouwd. “Als er iets is gebeurd, dan hoef ik er met niemand over te praten, maar dan vind ik het lekker om erover te rappen.”

In 2020 heeft Snelle een samenwerking met ‘Interpolis’ waarvoor hij een nummer schreef dat gaat over telefoongebruik in het verkeer. Dit was weer een grote hit, want deze stond al snel weer op nummer 1.

Snelle heeft in de tussentijd heel wat nummers geschreven. Zo ken je misschien: ’17 Miljoen mensen’, ‘In de schuur’, ‘5 voor 12’ en ‘Blijven slapen’ ook wel. Maar hij heeft ook een eigen docu op Netflix. Deze documentaire kwam in 2021 uit en heet ‘Zonder jas naar buiten’. Hier krijgen we een kijkje in zijn leven en hoe druk het soms wel niet kan zijn. Het speelde zich tevens nog af in de corona tijd, waardoor hij weinig met zijn vrienden sprak en niet zoveel muziek met hen kon maken. Uiteraard zie je hoe hij worstelde met zijn schisis en sociale media.

Binnenkort kan je Snelle bewonderen op 16 en 17 juni in de Adelaarshorst in Deventer. Daar geeft hij twee ‘Thuis Bij Snelle’ concerten.

Al met al is Snelle een opkomende ster in de muziekindustrie, bekend om zijn emotionele diepgang en herkenbare teksten. Met zijn unieke geluid en krachtige boodschappen zal hij de komende jaren zeker blijven schitteren. Wie wil jij dat we de volgende keer in de spotlight zetten? Laat het hieronder weten!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten