Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

In de spotlight: Stefania

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien niet zo goed kent, of meer van af wilt weten. Deze week: Stefania

Stefania Liberakakis is een Grieks Nederlandse zangeres, actrice en presentatrice. Fun Fact tussendoor: Στεφανία Λυμπερακάκη is haar naam in het Grieks. Stefania is 20 jaar oud en is geboren op 17 december 2002 in Utrecht. De zangers is al vroeg begonnen met muziek maken en studeert sinds 2020 de Herman Brood Academie in Utrecht.

Stefania haar carrière begon in 2014 toen ze meedeed aan het derde seizoen van ‘The Voice Kids’. Ze deed auditie met het nummer ‘No One’ van Alicia Keys. Ze stroomde door naar de battles in het team van Marco Borsato. Hierbij moest ze helaas de competitie verlaten. Stefania zat daarna nog twee jaar bij ‘Kinderen voor Kinderen’.

In 2016 deed ze opnieuw mee aan een televisie productie. Ze deed namelijk auditie voor het ‘Junior Songfestival’. Hoewel de jaren daarvoor de AVROTROS de finale live uitzenden, deelden ze in het seizoen dat Stefania mee deed video’s op YouTube. Uit de video’s van het ‘Junior Songfestival’ werd Stefania gekozen samen met Kymora Henar en Sterre Koning om mee te doen aan de grote finale in Malta. De drie werden een groepje die zongen onder de naam ‘Kisses’. Kisses werd achtste in de grote finale van het ‘Junior Eurovisiesongfestival’.

Twee jaar later kwam maakte ze een comeback en beter dan ooit te voren, want ze bracht haar eerste solosingle ‘Stupid Reasons’ uit. Ook bracht ze de nummers: Wonder, I’m Sorry! (Whoops!) en Turn Around uit.

In 2019 begon Stefania ook langzamerhand met acteren en presenteren. Zo had ze een bijrolletje in de serie ‘Brugklas’. En nog een grotere rol in de Film van ‘Brugklas, de tijd van m’n leven’. Ook sprak ze stemmen in voor animatiefilms. De zangeres en actrice presenteerde ook op het YouTube kanaal van ‘MEIDEN Magazine’ en ‘Yours Today’.

Op 3 februari 2020 werd er bekendgemaakt dat Stefania mee mocht doen aan het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Ze deed mee voor Griekenland. Stefania heeft Griekse ouders en een Grieks paspoort. In 2020 zou ze meedoen met het nummer ‘Supergirl’. Alle videoclips van de inzendingen van dat jaar waren al gedeeld, maar toen kwam Corona in beeld. Het ‘Eurovisiesongfestival’ werd afgelast. In 2021 toen het wel door kon gaan, werd Stefania wederom gekozen om voor Griekenland mee te doen. Met het nummer ‘Last Dance’ weet de zangeres Griekenland na een lange tijd weer een plek in de top 10 te veroveren.

We zijn nog lang niet klaar met Stefania, want ze presenteert op dit moment de ‘Zapp Top 20’ en speelt in ‘Misfit: The Switch’. Wie wil jij dat we de volgende keer in de spotlight zetten? Laat het hieronder weten!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten