Laatste nieuws: Selena Gomez reageert op 400 miljoen volgers!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

In de spotlight: Zoë Tauran

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien niet zo goed kent, of meer van af wil weten. Deze week Zoë Tauran!

Zoë Tauran is 25 jaar oud en een Nederlandse zangeres. Ze is geboren op 31 maart 1997 in Roden en heeft Nederlandse en Molukse roots.

Ze komt uit een gezin waarin je altijd met open armen wordt ontvangen. Zoë kan het daarom ook heel goed vinden met haar zussen. Muziek kreeg ze van jongs af aan al mee. Ze kwam hiermee in aanraking, doordat haar ooms altijd muziek maakte. Haar ooms speelden ook in een band. De zangeres wist op de middelbare school al dat ze een zang, dans en musical opleiding wilde doen. Zoë zingt vooral over liefde en over haar leven.

Zoë is op haar zestiende begonnen met zingen. In 2012 deed ze mee met de ‘Voice Kids’ en in 2014 met ‘Hollands Got Talent’. Dat deed ze met de meidengroep ‘TP4Y’ (Too Pretty For You) die net twee weken bestond. De groep bestond uit nog drie meiden: Nour Mens, Sterre Tapilatu en Amber Delil. De auditie ging zo goed dat ze meteen door mochten naar de liveshows. Door het succes van ‘Hollands Got Talent’ kregen de meiden een platencontract.

Tekst gaat verder onder de video

Zoë bloeide samen met de andere meiden op. Na ‘Hollands Got Talent’ bracht de groep in 2015 hun eerste single ‘La La Love’ uit. De meiden hadden daarna nog een paar succesvolle nummers zoals, ‘Blush’ en ‘Million Bucks’. Hun muziek werd als eerst in Italië en Australië opgepakt en later werden hun nummers in Amerikaanse H&M vestigingen gedraaid.

In 2016 kwam het laatste nummer van TP4Y uit. ‘Lovecation’. De groep heeft vier jaar bestaan, maar ging daarna uit elkaar.

Zoë is een hele tijd stil geweest in de muziek industrie, maar ze kwam met haar nummer ‘Solo’ in 2022 als solo artiest weer terug. Tauran gaf een primeurtje van ‘Solo’ op TikTok die vervolgens ontplofte. De sound werd meer dan vijftig duizend keer gebruikt onder TikTok filmpjes. Een paar weken later onthulde de zangeres dat Bilal Wahib een featering had in het nummer. Nog een paar weken later mocht ze hiervoor een gouden status ontvangen voor het nummer. Een groot succes dus!

Zoë Tauran wordt steeds groter. Onlangs heeft ze haar tweede solo nummer ‘Gebruik Me’ uitgebracht. Dit nummer heeft is samen met rapper Frenna. Samen met Kris Kross Amsterdam bracht Zoë afgelopen zomer de hit ‘Adrenaline’ uit.

We gaan geheid nog veel meer van deze talentvolle zangeres horen! Wie wil jij volgende keer in de spotlight? Laat het hieronder weten!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten