Laatste nieuws: Kritiek op R.E.M. Beauty

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Hacks voor de perfecte Instagram Story

We willen steeds meer doen met onze social media apps. Zoals bijvoorbeeld nieuwe dingen kunnen gebruiken. Maar soms duurt het even voordat er een nieuwe update komt van de app. Er zijn functies voor de Instagram story’s waarvan je (waarschijnlijk) nog niet wist dat ze er op zaten. Wij gaan je precies vertellen wat je kan doen en hoe! Check this out!

  1. Meer kleuren

Als je een story wilt plaatsen op Instagram heb je maar een bepaald aantal kleuren, maar er is een manier om alle kleuren te krijgen. Als je je tekst een kleur wilt geven, zie je onderin al die kleurtjes staan. Houd een van die kleuren ingedrukt en je kan elke kleur kiezen die je maar wilt. Chill!

2. Scherm vullen met kleur

Maak/kies een foto via Instagram story, ga vervolgens naar de pen tool, kies een kleur en houd vervolgens je scherm ingedrukt. Je hele scherm is nu gevuld met één kleur. Het leuke hieraan is, is dat je nu ook met de gum wat kan schrijven, wat dan de foto achter de kleur laat zien! 

3. Schaduw op tekst

Je hebt deze hack vast al eens voorbij zien komen. Wil je ‘m zelf doen? Easy! Als je gaat typen in je story, typ dan dezelfde woord of zin twee keer. Geef ze allebei een andere kleur, plaats ze op elkaar en klaar is kees! Zorg er wel voor dat alle woorden/zinnen even groot zijn. 

4. Overloop van kleuren

Overloop van kleuren in je tekst zien er natuurlijk altijd super leuk. uit Maar hoe doe je dat? Je gaat toch niet letter voor letter alles een andere kleur geven? No! Wat je doet is het volgende: type de tekst, selecteer de tekst en houd vervolgens de kleur ingedrukt. Wat je nu gaat doen kan in het begin nog een beetje lastig zijn, maar dat komt zeker wel goed als je het een paar keer geprobeerd hebt. Schuif de kleur en de selectie van je tekst tegelijkertijd een kant op. En Voilà, done!

5. Balkje achter foto

Als je een foto in je Story zet, kan het zo zijn dat de tekst verdwijnt in je foto doordat hij minder goed leesbaar is. Daarom is het handig als je er een balkje achter plaatst. Dat doe je zo: ga naar deze link, https://optimizepri.me/spaces-in-instagram , en scrol helemaal door naar beneden totdat je twee haakjes ziet met een leeg stuk ertussen. Kopieer het tussenstuk en ga naar de instellingen van je telefoon, kies voor toetsenbord en dan het kopje tekstvervanging. Klik op het plusje en plak daar de tussenruimte die je zojuist hebt gekopieerd. Voer een woord in, bijvoorbeeld Teenmag 😉 Als je dan naar je Instastory gaat en het woord typt, wordt er automatisch voorgesteld om je tekst te veranderen naar, in dit geval, de lege ruimte. Geef het een kleur, klik linksboven op de A met de sterretjes, plaats je tekst erover en klaar. Je hebt nu een balkje achter je tekst staan. 

6. Collage

Wil je meer foto’s in je story plaatsen, maar niet elke keer een nieuwe story aanmaken? Dat kan! Ga naar je foto’s en kies de eerste foto die je wilt plaatsen. Kopieer die foto en ga naar je Instastory, maak een foto met een kleur. Houdt bijvoorbeeld je vinger voor je camera, maak een foto en als het goed is verschijnt er links onder je foto als sticker. Klik op toevoegen en herhaal dat met zoveel foto’s als dat je wilt. Je kan zelfs nog de foto’s spiegelen door erop te klikken.

7. Betere kwaliteit in instastory

Je wilt natuurlijk alleen maar goede kwaliteit foto’s plaatsen, maar op Instagram is dat nog niet zo makkelijk. Als jij een foto in je Instastory plaatst en die foto is niet in dat formaat, dan kan je hem zelf nog inzoomen, maar de kwaliteit wordt er niet beter op. Maar met deze hack fix je dat je foto tóch nog goede kwalitieit blijft! Ga naar je foto’s en kies de foto die je in je Instastory wilt plaatsen. Snij die bij op 9:16 (daar kan je voor kiezen als jij je foto bijsnijdt). Ga vervolgens naar je Instagram en plaats die foto in je story. Zo is jouwb pic op het juiste formaat en goede kwaliteit!

8. GIFjes

Je kunt ook heel leuk je Insta story opleuken door GIFjes te gebruiken. Deze staan al in Instagram zelf. Je kunt deze ook nog eens gebruiken als overlays. Zo kan je leuke effecten creëren. Zoek bijvoorbeeld op ‘glitch’. Je kunt ook een sticker pakken, die heel groot inzoomen en dan krijg je een leuk ombre effect in je foto’s!

Er zijn een heleboel leuke hacks voor Instagram. Dit zijn er een paar waarvan wij zeker wisten dat jij ze ook moest weten. Nu kan jij de tofste stories ever maken!

Beeld: Annemiek Abbekerk

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten