Laatste nieuws: Nieuw seizoen 'Bridgerton' komt deze week!

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Let’s talk: catcalling

In Let’s Talk gaan we het over onderwerpen hebben die moeilijk bespreekbaar zijn doordat mensen zich ervoor schamen, er een taboe om heen hangt of mensen zijn bang om het erover te hebben. Door dit rubriek willen wij die onderwerpen juist bespreekbaar maken. Deze keer: catcalling.

Wat is Catcalling? 

Catcalling is een term die gebruikt wordt wanneer een meisje of vrouw ongepaste opmerkingen of gebaren naar haar toe krijgt. Denk hierbij aan het nafluiten wanneer je voorbijloopt of de opmerking: “hey meisje, waar gaan die mooie benen naartoe?”. Vaak worden deze opmerkingen en gebaren gemaakt door een man. Een meisje of vrouw kan dit als onprettig en onveilig ervaren en kan haar geïntimideerd voelen. Het Nederlandse woord voor catcalling is; straatintimidatie.

Opmerkelijk! 

Opmerkelijk aan catcalling is dat veel mannen zeggen het niet te doen. Zelfs 67% van de Nederlanders vindt nafluiten niet kunnen. Toch geeft bijna elk meisje/vrouw aan wel een keer nagefloten te zijn op straat. 

Onthoud dit goed! 

Als je een keer te maken krijgt met catcalling sta je er zeker niet alleen voor! Als je er echt een heel onprettig gevoel bij hebt, bespreek dit met anderen. Vertel over de situatie en wat je voor gevoel erbij kreeg. Dit helpt dit soort nare situaties te verwerken. Wees er wel van bewust dat dit niet normaal is! 

Eigenlijk is het heel erg gek. We leven in een wereld waarin wij ons als vrouw hebben aangepast op het gedrag van anderen. Wij, van de redactie van Teenmag, laten al onze vriendinnen ’s avonds niet alleen naar huis fietsen. Ook vermijden wij grote groepen jongens of doen wij expres oortjes in wanneer wij hier wel langs moeten lopen. Heel bizar eigenlijk dat dit moet om maar geen reactie uit te lokken. 

Ondertussen leven we in een maatschappij die steeds meer opkomt voor vrouwen en de veiligheid van vrouwen. Hopelijk kunnen we over een jaar een artikel schrijven waarin wordt verteld dat het percentage van catcalling in Nederland een stuk is gedaald. 

Heb jij weleens met catcalling te maken gehad? Zo ja, hoe ben jij hiermee omgegaan? Laat het hieronder weten, zodat wij elkaar kunnen steunen en onze ervaringen kunnen delen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten