Laatste nieuws: Ali B vertelt zijn kant bij zedenzaak

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Let's talk: Heimwee

In Let’s Talk gaan we het over onderwerpen hebben die moeilijk bespreekbaar zijn doordat mensen er zich voor schamen, er een taboe om heen hangt of mensen zijn bang om het erover te hebben. Door deze rubriek willen wij die onderwerpen juist bespreekbaar maken. Deze keer hebben we het over heimwee

Over heimwee

Reizen, reizen, reizen. Iets wat tegenwoordig onwijs populair is, maar hoe zit het als je heimwee hebt? Heimwee maakt het lastig om van je reis te kunnen genieten. Heimwee is namelijk het pijnlijke gemist wat je krijgt als je niet thuis kunt zijn. Je krijgt dit sterke verlangen naar thuis dus vooral als je op een onbekende plek bent zoals op vakantie. Het is niet bekend waarom sommige personen wel last hebben van heimwee en sommige niet, maar het komt vooral voor bij personen die niet goed tegen veranderingen kunnen.

Symptomen van heimwee

Een van de sterkste symptomen is natuurlijk het nare gevoel wat je van binnen krijgt. Daarnaast kan het ook zorgen voor stress. Overige symptomen die bij heimwee kunnen worden veroorzaakt zijn: hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn, geen eetlust, slecht slapen, hyperventilatie, benauwdheid, huilbuilen en hartklachten.

Tips die helpen bij heimwee

Wij willen jullie natuurlijk graag helpen wanneer je last hebt van heimwee. Dus hierbij sommen wij wat tips voor jou op om deze nare ervaring te voorkomen.

-Zoek steun en uit je gevoelens.

-Probeer gewoontes van thuis aan te houden en neem vertrouwde spullen mee van thuis.

-Blijf positief en heb er vertrouwen in dat dit gevoel weer gaat verdwijnen.

-Wees actief, geniet van de leuke momenten en waardeer de omgeving.

-Ga met de juiste mensen op vakantie waar jij jezelf fijn bij voelt.

-Trek niet te veel naar thuis toe, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie. Probeer het los te laten.

-Probeer je ook niet terug te trekken en blijf wel communiceren met je mede reisgenoten.

Wij hopen dat we jullie met deze laatste paar tips toch nog motiveren om een fantastische reis te maken ondanks je heimwee. Want het is belangrijk om de wereld te verkennen en te genieten van nieuwe ervaringen, you can do this!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten