Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Let’s talk: naaktfoto’s

Misschien heb je ze zelf wel is verstuurd of ontvangen: naaktfoto’s. Maar wat zijn de gevaren, wat doe je als je er een (ongevraagd) ontvangt en hoe maak je zelf een sexy foto? Je checkt het in dit artikel!

Gevaren

Je kunt er helaas niet omheen, er zit altijd een risico aan het versturen van een naaktfoto. Eerder was het advies van de politie om alleen in een vertrouwde omgeving naaktfoto’s te verspreiden of halfnaakte foto’s te maken. Nu adviseert de politie om het helemaal niet meer te doen, maar waarom? 

  1. Een foto kan heel makkelijk worden doorgestuurd. Dat is met een klik gedaan. En dan zien anderen jouw foto ook. Misschien sturen ze de foto ook weer door, dit kan ervoor zorgen dat jouw foto gezien wordt door veel meer mensen dan in eerste instantie de bedoeling was. 
  2. Met een sexy foto (of video) kun je worden gechanteerd. Als jouw foto (of video) in de verkeerde handen valt, ben je makkelijk te chanteren. Be careful! 
  3. Let op! Het is strafbaar om naaktfoto’s van iemand onder de 18 jaar te maken, te verspreiden of te bezitten. 

Naaktfoto’s ontvangen

Het is je misschien wel eens overkomen dat je (ongevraagd) een naaktfoto van iemand hebt ontvangen. Uit onderzoek hebben maar liefst 4 op de 10 vrouwen, ongevraagd, een welbekende ‘dickpic’ ontvangen. Maar wat moet je ermee? 

#1 Waarom sturen jongens ‘dickpics’? 

Al lijkt het misschien niet zo, een jongen stuurt een ‘dickpic’ vaak niet om je te irriteren. Hij denkt in veel gevallen dat jij dit ook leuk vindt of zelfs terug appt met een foto van jezelf. Hierdoor kan je misschien een bepaalde druk gaan voelen dat jij nu ook iets terug moet sturen van jezelf. No pressure! Sta sterk in je schoenen, als je dit niet wilt dan zien wij geen enkele reden om het toch wel te doen. 

#2 Niet doorsturen

Als je een naaktfoto van iemand ontvangt is een ding heel belangrijk: stuur het nooit door! Al stuur je het naar je beste vriendin die er vast niks mee gaat doen, remember: “Naaktfoto’s maken is niet fout, het doorsturen ervan wel”. Denk bij jezelf: hoe zou ik het vinden als iemand een naaktfoto van mij doorstuurt? Kortom, wees voorzichtig en denk aan de ander. 

Tips voor een sexy foto

Nog steeds zin om een sexy foto te maken? Om vervolgens te sturen naar bijvoorbeeld je vriend? Dan hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe je veilig een mooie en pikante foto kan maken. 

1. Als jij een sexy foto verstuurt dan is die foto natuurlijk alleen bedoeld voor degene naar wie jij hem stuurt. Zorg er dus voor dat je iemand helemaal vertrouwt voordat je een foto stuurt. Wil je helemaal veilig zijn? Maak dan een foto waar je gezicht niet op staat. Let ook op persoonlijke details zoals tatoeages, littekens en moedervlekken. Better safe than sorry!

2. Niet geheel onbelangrijk: maak een foto waar je zelf achter staat. Als jij je confident voelt over de foto die je hebt gestuurd dan straal je dat vaak ook uit. Hier wordt een foto nog mooier van. 

3. Net als bij een Instagram-foto moet je voor een pikant kiekje wel poseren. Probeer bijvoorbeeld eens op bed te liggen op je buik. Duw je billen een beetje naar boven en maak een foto van over je schouder. Nu lijken je billen voller en ronder, it’s all about the angles! 

4. Dubbelcheck of je de foto naar de goede persoon stuurt. Dit klinkt misschien logisch, maar het gaat vaker mis dan je denkt. Het zal je maar overkomen! Drama!

5. Gebruik handige apps. Er zijn verschillende apps die foto’s opslaan en verwijderen uit je reguliere fotomapje, en waar je vervolgens alleen bij kunt met een apart wachtwoord. Op die manier is het voor buitenstaanders minder makkelijk om via je automatische fotoalbum bij je foto’s te komen. Voorbeelden zijn ‘Private Photo Vault’ en ‘Secret Photo Vault’.

Kortom, wees voorzichtig en laat je vooral nergens toe dwingen. Jij bent de baas over je eigen lichaam! Gaat het toch mis en is jouw naaktfoto verspreid? Blijf er niet mee rondlopen en vertel het snel aan iemand, zoals je ouders, mentor of de politie. Ook kun je het melden via Helpwanted.nl. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten