Laatste nieuws: Jaimie Vaes vertelt over gebruik fillers

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Let’s Talk: Vaginisme

Helaas zijn er vrouwen die last hebben van vaginisme. Vaginisme is het onwillekeurig samentrekken van de bekkenbodemspieren. Dit wil zeggen dat het niet lukt om een tampon, je vingers of een penis de vagina in te krijgen. Als je dit wilt proberen dan spannen je bekkenbodemspieren onbewust aan en kan het pijn gaan doen. Lees voor meer informatie en wat je hier het beste tegen kunt doen, snel verder!

Naar schatting heeft ongeveer 6% van de Nederlandse vrouwens wel eens last van vaginisme. Een aantal hiervan hebben dit regelmatig, sommige hebben er hun hele leven last van en andere een bepaalde periode. Ook zijn er vrouwen die hier alleen last van hebben bij lichamelijke aanrakingen, maar niet tijdens de seks. 

Daarom is het belangrijk om kennis te maken met je eigen lichaam zodat bijvoorbeeld seks minder beladen wordt. Probeer je lichaam zelf te ontdekken wanneer jij je comfortabel en op je gemak voelt. Begin voorzichtig met één vinger in te brengen, als dit geen pijn doet kun je proberen om er nog een vinger bij te doen. Hierdoor kun je op een comfortabele manier toewerken naar seks. 

Wat kun je nog meer doen?

Als jij last hebt (of denkt last te hebben) van vaginisme is het belangrijk om dit te bespreken met iemand die jij vertrouwt. De seks mag geen pijn doen dus wanneer jij hier klachten van hebt, spreek dan met je partner af dat je geen seks hebt zolang jij hier last van hebt. De spanning die gecreëerd wordt is een reflex van je lichaam, dus wanneer jij je op je gemak zal voelen zal dit gevoel er ook minder snel komen. 

Mocht je last hebben van extreme pijn of voel je je hier niet prettig bij dan kun je altijd naar de huisarts, die kan je alle juiste informatie geven over dit onderwerp. Vaak zijn er ook oefeningen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je meer ontspant. Ook voor deze oefeningen kun je het beste bij je huisarts terecht. Succes!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten