Laatste nieuws: IShowSpeed is in Nederland

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Modeontwerpers van Nederlandse bodem

Modeontwerpers van Nederlandse bodem
Als je aan grote modehuizen denkt, denk je meestal automatisch aan Parijs of Milaan. Maar ons kleine kikkerlandje heeft ook veel grote en goede mode ontwerpers!

Iris van Herpen
Iris van Herpen is misschien wel de grootste mode ontwerpster van Nederlandse bodem. Afgelopen Fashion week was haar show een van de grootste. De actrice Dove Cameron was erg spraakmakend met een ontwerp van Iris op het Met Gala. Ook Lady Gaga is erg fan van de ontwerpen. Iris heeft de jurk ontworpen voor de album cover van Lady Gaga haar laatste album ‘’Chromatica’’. Verder dragen Gigi Hadid, JLo en Beyonce de creaties van Iris met liefde.

Daniëlle Cathari
Daniëlle Cathari heeft haar eerste echte gig te danken aan een schoolopdracht. Daniëlle studeerde fashion aan AMFI in Amsterdam. Ze maakte van oude Adidas kleding, nieuwe joggingpakken. Adidas pikte dit op en is een samenwerking met Daniëlle aangegaan. Kendall Jenner was het gezicht van de shoot en is erg vaak door paparazzi gespot in de pakken van Daniëlle samen met adidas. Na haar grote doorbraak maakt Daniëlle nu kleding voor haar eigen merk ‘’Daniëlle Cathari.’’ Het merk is erg streetstyle.

Yamuna Forzia
Yamuna is misschien wel de meest uitgesproken ontwerpster uit dit rijtje. Yamuna maakt prachtige 90’s achtige kleding. Alles heeft veel kleur, is erg uitgesproken en je wordt er hoe dan ook vrolijk van. Yamuna heeft in 2022 de Dutch Design Award in handen mogen nemen, samen met Sevenangels.mp3 voor de gezamenlijke project ‘’THE UTOPIA BALL’’.

Schepers Bosman
Anne Bosman en Sanne Schepers leerde elkaar kennen op de kunstschool ArtEZ in Arnhem en besloten in 2017 samen een eigen merk op te richten. Zo ontstond het merk: Schepers Bosman. De ontwerpen staan bekend om de hoeveelheid naaiwerk en veel verschillende patchworks. Schepers Bosman werkt veel met kleur en houdt van net iets meer en extra. Goldband draagt hun kleding regelmatig on stage, veel andere artiesten zoals Naaz dragen ook graag Schepers en Bosman.

Welke ontwerper ga jij in de gaten houden?

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten