Laatste nieuws: Dua Lipa: 'Krijg kick van mensen hun ongelijk bewijzen'

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Nieuwe trend: Alles over nagelstickers

Nagelstickers zijn zoals je al denkt stickers die je op je nagels kan plakken. De meeste mensen dragen nagellak, maar de nagelstickers zijn op dit moment steeds meer upcoming. Nagelstickers heb je net als gewone nagellak in allerlei kleuren. Ze zijn snel en makkelijk te gebruiken en je kunt ze ook nog eens zelf maken. Gecompliceerde nail art is zo gepiept, omdat ze al op de sticker zitten. De sticker hoef je vervolgens alleen nog op je nagel te plakken.

Hoe plak je ze op?

Het is belangrijk om je nagels goed voor te bereiden voordat je de stickers aanbrengt. Daarom is het goed om niks op je nagel te hebben. De stickers krijg je in verschillende maten, zodat er voor elke breedte van je nagel een sticker is.

1 Bij sommige stickers zit er een doorzichtig velletje over de sticker heen, die haal je er eerst af. Je haalt de sticker vervolgens van het onderste velletje af. Het is misschien lastig als je het voor de eerste keer doet, maar probeer de sticker in één keer goed te plakken. Het kan anders zo zijn dat als je het er steeds van afhaalt en opnieuw opplakt, dat die sneller loslaat.

2 Plak de sticker op je nagel en wrijf het van beneden naar boven, zodat er geen vouwen inkomen.

3 Je vouwt het overige van de sticker over je nagel heen naar je vinger. Zo kan je met de vijl het overige van de sticker wegvijlen.
Als je de sticker een uurtje op je nagel zit, zal je zien dat de sticker vast zit op de nagel. Als je er rustig me om gaat, kunnen ze 4 tot 6 dagen blijven zitten.

Hoe verwijder je de stickers?

Misschien wil je ze er al eerder afhalen dan 6 dagen. Dat kan op de volgende manieren: Je kan het simpelweg eraf krabbelen of met nagellak remover eroverheen gaan. In principe is de sticker een soort nagellak, daarom krijg je het met de remover het beste er van af.

Hoe maak je de stickers zelf?

Wist je dat je zelf ook nagelstickers kan maken? Wat je nodig hebt is een bakpapiertje, pincet en nagellak. Je zou ook een föhn kunnen gebruiken, maar dat is geen pre.

1 Wist je dat je zelf ook nagelstickers kan maken? Wat je nodig hebt is een bakpapiertje, pincet en nagellak. Je zou ook een föhn kunnen gebruiken, maar dat is geen pre.

2 Deze laag laat je even drogen. Dit kan je dan eventueel met de föhn doen om ze sneller te laten drogen.

3 Dan breng je nog een extra laagje nagellak aan bovenop de laag die je al hebt. Ze hoeven niet perfect, als je maar twee goede laagjes hebt.

4 Laat ook die laag goed opdrogen.

5 Als je nog een figuurtje wilt maken kan je die even oefenen op een ander stuk van het bakpapier. Later kan je die dan op de lagen van je sticker maken. Als je nagelstickers maakt met figuurtjes moet je deze ook nog even goed laten drogen.

6 Met de pincet kan je heel voorzichtig de opgedroogde nagelpak eraf halen. Je kan bijvoorbeeld het randje vastpakken en het zo los pulken.

7 Je brengt als laatst een laagje top coat aan. Daar leg je de stickers dan op.

En voilà je hebt je eigen nagelstickers gemaakt. Nagelstickers zijn er al een lange tijd, maar je ziet ze steeds vaker terug komen. Je hebt ze van duren merken en goedkopere. Van de Sephora tot de Kruidvat.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten