Laatste nieuws: Oelinda krijgt de schrik van haar leven 

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Tips tegen vet haar

De ene dag kan je haar perfect zitten en de volgende dag kan het ontzettend vet zijn. Of misschien heb jij je hele leven al last van vet haar. Maar wat kun je er tegen doen? Wij gaan het je vertellen!

Hoe ontstaat vet haar?

Als eerste is het belangrijk om te weten hoe vet haar ontstaat. Haren bevinden zich over ons hele lichaam en daarmee ook openingen in onze huid. bij deze openingen zitten talgklieren of vetklieren. Deze klieren produceren talg, omdat het de huid beschermt tegen infecties en bacteriën, maar ook omdat het de huid gezond houdt. soms beginnen de talgklieren meer talg te produceren dan normaal. Op deze momenten ontstaat er een vette hoofdhuid, met als gevolg vette haren. In de pubertijd is er vaak minder te doen aan vet haar, omdat hormonen de oorzaak zijn van het probleem. Dat neemt niet weg dat er voor sommigen wel een oplossing is. 

Oplossingen

Was je haar niet te vaak

Je zal deze vast al wel gehoord hebben. Het wassen van je haar verwijderd natuurlijke vetten van je hoofdhuid. Hierdoor wil je hoofdhuid weer meer talg aanmaken. Was je haar daarom maar 2 of 3 keer per week. 

Masseer je hoofdhuid niet

Een hoofdmassage stimuleert de bloedsomloop. Een goede doorbloeding stimuleert de talgproductie. Hierdoor krijg je dus ook sneller vet haar. Dat geldt voor zowel een ontspanningsmassage als onder de douche. Als je shampoo aanbrengt, doe dit dan zoveel mogelijk zonder de hoofdhuid te masseren. 

Breng conditioner alleen aan op de punten en haarlengten

Breng je conditioner niet aan op de hoofdhuid, maar op je haarlengten en de punten. Deze delen van het haar hebben de meeste verzorging nodig. Op die manier hoef je je hoofdhuid niet te masseren en voorkom je dat residu achterblijft. Hierdoor voorkom je daadwerkelijk vettig haar en je voorkomt dat het er vet uit ziet. 

De juiste shampoo en conditioners

Om vet haar tegen te gaan, kun je soms het beste gewone, milde shampoo en conditioner gebruiken. door minder vaak je haar te wassen, zal je hoofdhuid niet gedwongen worden om meer vet te produceren. 

Er zijn ook speciale shampoos en conditioners die je haar minder vet maken. Deze shampoos reinigen net wat beter en de conditioners hebben een wat mildere werking. Maar ook hier geldt dat je je haar niet te vaak moet wassen. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten