Laatste nieuws: Ariana Grande heeft een record behaald!

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Tips voor witte tanden

Witte tanden hebben vinden de meeste tegenwoordig erg belangrijk. Iedereen kent wel de ‘Hollywood smile’. Een stralend witte glimlach met rechte tanden. Een schoon, fris en wit gebit geeft een gezonde uitstraling. Van nature heeft eigenlijk niemand sneeuwwitte witte tanden. Er zit altijd wel een gele gloed overheen. Witte tanden kunnen in de loop der jaren verkleuren.  De verkleuring van je tanden wordt veroorzaakt door een aantal factoren. We geven hier een aantal tips om weer mooie witte tanden te krijgen.

Goed poetsen

De nummer 1 tip voor witte tanden is en blijft: goed poetsen! Maar hoe kan je het beste tandenpoetsen? Om witte tanden te krijgen gaat het niet per se om het aantal minuten dat je poets. De poetstechniek is veel belangrijker. Een ronde van boven naar onder is het meest ideaal. De elektrische tandenborstel maakt deze beweging automatisch en is daarom beter voor je tanden. Een poetsbeurt zou minimaal twee minuten moeten duren en we raden je aan om dit twee à drie keer per dag te doen.

Stop met roken

We hopen dat iedereen die dit artikel leest niet rookt maar roken is toch wel een hele grote boosdoener voor jouw gebit. Het verhoogt niet alleen het risico op ontstekingen en problemen met je longen maar het veroorzaakt ook gele tanden. Rookaanslag is erg moeilijk te verwijderen. Naarmate je langer rookt zullen jouw tanden meer en meer verkleuren.

Let op met koffie en wijn

Witte tanden worden geel van kleurstoffen die zich in ons eten en drinken bevinden. Een aantal producten, waaronder koffie, thee en rode wijn bevatten het stofje tannine. Dit tast het tandglazuur aan en verkleurt het gebit. Kleurstoffen kunnen jouw tanden verkleuren. Bijvoorbeeld snoepgoed zoals M&M’s. Ook de vele andere suikers die zich in ons eten bevinden versnellen de verkleuring van wit naar geel.

Drink water na iedere maaltijd

De bacteriën en zuren die vrijkomen in jouw mond bij het eten en drinken wordt ook wel een zuuraanval genoemd. Alles wat je eet tast jouw tanden aan. Leer jezelf daarom aan om na een maaltijd altijd één of twee glazen water te drinken. Zo spoel je de achtergebleven zuur laag en suikers gedeeltelijk weg.

Optisch wittere tanden

Make-up, kleding en haarkleur bepalen ook hoe wit je tanden eruit zien. Je tanden kunnen er snel witter uitzien door daar rekening mee te houden. Je tanden lijken een stuk witter als je huid bruiner is. Misschien herken je dat wel als je op vakantie bent geweest? Hoe bruiner de huid, hoe witter de tanden. Natuurlijk kun je ook gaan voor een fake tan door zelfbruiner te gebruiken. Tot slot speelt jouw haarkleur ook een rol. Als je een donkere haarkleur hebt staat dit meer in contrast met je tanden.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten