Ben je een koffie fan, maar wil je toch een koud drankje in de zomer? Dan is ijskoffie echt perfect om te maken! Wij hebben voor jou de drie lekkerste recepten voor ijskoffie op een rijtje gezet!
Nutella ijskoffie
Wat heb je nodig?
1 dubbele espresso
5 eetlepels Nutella
165 ml melk of plantaardige melk (hazelnoot rijst drink is dan het lekkerste)
Een handje met ijsklontjes
Slagroom
Hoe maak je het?
Laat eerst de helft van de Nutella samen met een scheutje van de melk smelten op laag vuur voor ongeveer 1 minuut. Verdeel daarna de Nutella over de binnenkant van de glazen. Doe daarna de ijsklontjes, de espresso en de rest van de melk en de rest van de Nutella in een blender en mix het. Hierna kun je het inschenken en een toefje slagroom spuiten op je ijskoffie! Super easy!
Vanille ijskoffie
Wat heb je nodig?
1 dubbele espresso
Een scheut melk (plantaardig is ook mogelijk)
3 bolletjes vanille-ijs
3 theelepels vanille-essence
Een handje met ijsblokjes
Slagroom
Hoe maak je het?
Verwarm de melk, zet de dubbele espresso en mix het samen in een beker met de drie theelepels vanille-essence. Zet het daarna in de koelkast om het af te laten koelen. Blend daarna in een mixer de ijsklontjes. Haal na 30 minuten de beker uit de koelkast en voeg het ijs toe. Daarna kan je nog een dot slagroom toevoegen! Superlekker!
Karamel ijskoffie
Wat heb je nodig?
1 dubbele espresso
Een scheut melk (plantaardig is ook mogelijk)
1 bolletje slagroomijs
Een handje met ijsblokjes
3 eetlepels karamelsaus
Slagroom
Hoe maak je het?
Maak eerst de dubbele espresso en laat deze vervolgens afkoelen in de koelkast voor zo’n 30 minuten. Mix daarna de ijsblokjes samen met een scheut melk in de mixer. Doe daarna de bolletjes met ijs en de koffie in de blender en mix dit goed door elkaar. Hierna kan je nog slagroom en karamelsaus toevoegen om het helemaal af te maken! Yummy!