Laatste nieuws: Djamila valt veel af door 'Boxing Influencers'

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle news

Val ik op jongens of meisjes?

In de puberteit is het heel normaal om te twijfelen over je seksuele geaardheid. Wat als je altijd op jongens viel, maar nu steeds vaker aan meisjes denkt? Dit is heel normaal. Wij zetten de grootste vragen met antwoorden voor jou op een rijtje!

Is het raar om te twijfelen over je seksuele geaardheid?

Nee, het is heel normaal. Vooral in de puberteit twijfelen veel mensen over hun seksuele geaardheid. Veel mensen willen hun geaardheid in een hokje stoppen. Dit betekent dat ze zichzelf als hetero, biseksueel, homoseksueel of lesbisch willen labelen. Houd in je achterhoofd dat het helemaal niet nodig is om een label op iemand te plakken! Doe dingen waar jij je goed bij voelt.

Kan je seksuele geaardheid veranderen?

Ja, dat kan zeker. Het is mogelijk dat je na een lange relatie met een jongen er toch achter komt dat je op vrouwen valt. Dit is heel normaal en zeker niet erg. Het kan een onwennig gevoel geven, maar geef het tijd. Je leert jezelf steeds beter kennen!

Hoe weet ik of ik op jongens of meisjes val?

Er is geen makkelijk antwoord op deze vraag. Het is een proces wat tijd nodig heeft om jezelf te ontdekken. Het kan zijn dat je eerder op jongens viel, maar je ineens toch meer aangetrokken voelt tot meisjes, of andersom. Ook kan het zijn dat je je tot beide geslachten aangetrokken voelt. Vooral in de puberteit kan er grote twijfel ontstaan, maar bedenk, dit is heel normaal en hier hoef je je zeker niet voor te schamen!

Kan ik het met iemand bespreken?

Je kan zeker je gevoelens met iemand bespreken. Doe dit dan met iemand die je vertrouwt en waarbij je je goed voelt. Dit kan een beste vriend of vriendin zijn, maar ook je ouders of je mentor op school. Wanneer je onzeker bent over jezelf en je seksuele geaardheid, kan het een grote opluchting zijn wanneer je deze gevoelens bespreekbaar maakt.

Al met al, is het een heel proces wat tijd nodig heeft en dit is helemaal niet gek!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten