Laatste nieuws: Kim Kardashian schittert in wazige fotoreeks gemaakt door dochter North

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Wat is Paarse Vrijdag?

Paarse vrijdag vindt elk jaar plaats op de 3e vrijdag in december, dat is dit jaar op 11 december. De hele school wordt in het paars gekleurd. Het is een grote actie dag die bedacht is door GSA (Gender & Sexuality Alliance). Zij zetten zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm. 

Waarom wordt Paarse Vrijdag georganiseerd?

Paarse Vrijdag wordt georganiseerd door GSA om steun te krijgen van de leerlingen door de doelen van GSA. Maar ook om steun van de schoolleiding. Ook is het belangrijk om op deze manier steun te bieden voor iedereen die onzeker is om wie of wat ze zijn. Doormiddel van Paarse Vrijdag wil GSA ook extra leden werven. Het belangrijkste doel is dat er acceptatie is voor allerlei soorten sekse, gender en seksuele oriëntaties. Door Paarse Vrijdag komt er hierdoor meer zichtbaarheid naar. 

Paars

Paarse Vrijdag draait om de kleur paars. Draag paars, deel paarse cupcakes uit, als alles maar in het teken staat van paars. Maar waarom dan de kleur paars? Dit is in Amerika begonnen als Spirit Day toen de leerlingen paars droegen om hun steun te betuigen aan medeleerlingen die lesbisch, homo, bi+ of trans waren. De kleur paars is gekozen omdat die in de regenboog vlag staat voor spirit. Spirit kun je vertalen als geestdrift of enthousiasme. 

Organiseren

Is er op jouw school nog geen Paarse Vrijdag? Dan kun je dit ook zelf organiseren. Bespreek met de schoolleiding wat de mogelijkheden zijn en bedenk wat je nodig hebt om de dag te organiseren. Op de website van paarsevrijdag.nl kun je zelf een pakket bestellen waarmee jij de Paarse Vrijdag op je school helemaal rond kan maken. En de meest paarse klassenfoto maakt kans op een toffe prijs!

Draag paars en laat zien dat je oké bent met alle genders en seksuele oriëntaties. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten