Laatste nieuws: Maan brengt na lange tijd stilte nieuw nummer uit

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Zo blijft je haar gezond!

Kort haar, lang haar, een staart, vlechten, stijlen, krullen, een pony. We kunnen zoveel met ons haar, maar hoe houden we onze mooie lokken eigenlijk gezond? In dit artikel geven we je een paar tips en tricks om je haar te laten stralen. Je weet niet wat je meemaakt!

Probeer allereerst je haar zolang mogelijk niet te wassen. De meeste shampoos bevatten schadelijke en chemische ingrediënten, zoals sulfaat, parabenen en parfum. Je haar kan zo snel uitdrogen. Daarnaast wordt je haar alleen, maar sneller vet. Je kunt beginnen door het om de dag te wassen. Daarna kan je het makkelijk uitrekken naar drie tot vijf dagen. Je zult zien dat het snel verschil maakt en je vriendinnen zullen het vette haar niet opmerken.

We zijn al snel geneigd om ons haar de andere kant op te doen, te draaien met onze lokken of even kort een staart in te doen. Maar het is juist belangrijk dat je zo min mogelijk aan je haar zit. Doe je dit wel, dan wordt je haar nog sneller vet en kun je alsnog je nieuwe was schema in de prullenbak gooien. Probeer dit dus te vermijden.

Wat dacht je van een heerlijke massage? Door jezelf een hoofdhuid massage te geven, stimuleer je de bloedsomloop en kan je haar beter gaan groeien. Je kunt dit ook doen met behulp van een bepaalde olie, denk aan kokos- of arganolie. Dit verzorgt je hoofdhuid beter en zorgt dat het niet uitdroogt.

Vermijd stijlstangen, föhns, krultangen, maar ook borstels met metalen pinnetjes. Wil je hier toch gebruik van maken, probeer dan hitte te vermijden. Föhn je haar bijvoorbeeld met koude lucht of krul je haar op een andere manier, bijvoorbeeld met sokken. Ook het bleken, verven of permanent stijlen van je haar is natuurlijk niet ideaal.

Je zou het misschien niet gelijk zeggen, maar je voeding kan ook veel voor je haar betekenen. Probeer dus meer gezond en gevarieerd te eten. Voldoende plantaardige eiwitten, groente en fruit binnen krijgen is een must! Ook veel water drinken is erg belangrijk, voor goede gezonde en stralende lokken.

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen op TikTok, maar rijstwater voor in je haar is de nieuwe hype. Je hoeft hiervoor niet eens rijst te koken, je kunt simpelweg rijst met water in een pot 24 uur laten staan. Hierna kun je de rijst eruit zeven en je bent klaar om het in je haar te smeren. Zorg dat je eerst je haar hebt gewassen en maak vervolgens je hele haar nat met rijstwater. Na een half uur kun je dit eruit wassen. Mocht je haar hierna een beetje stug voelen, dat is helemaal niet erg. Gebruik een voedend haarmasker, om je haar nog meer te versterken. Je kunt het serum later nog een keer gebruiken, want het blijft ruim vijf dagen goed in de koelkast. Maar waarom is dit nou zo goed voor je haar? Rijstwater zit boordevol vitamines, mineralen, eiwitten, aminozuren en antioxidanten. Rijstwater verhoogt de elasticiteit van je haar waardoor het minder breekbaar wordt en beter beschermt is. Ren dus snel naar de supermarkt en sla die zakken rijst maar in!

Haarmaskers zijn natuurlijk ook een goed hulpmiddel, maar dit is niet altijd ideaal voor je portemonnee. Ook zitten deze maskers vaak vol met siliconen en parfum. Maar wist je dat er ook zat producten bestaan die iedereen in zijn koelkast heeft en erg goed zijn voor je haar?  Eieren zitten vol voedende en versterkende bestanddelen zoals proteïnen en calcium. In avocado’s zitten veel gezonde vetten die je haar intensief hydrateren. Andere producten die ideaal zijn voor je haar zijn kokosolie, olijfolie, appelciderazijn, banaan en honing.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten