Laatste nieuws: Ferry Doedens heeft een nieuwe vriend

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

Hoe verzorg ik mijn lippen?

Kapotte lippen zijn natuurlijk niet zo fraai. De kans dat je lippen uitdrogen is erg groot. Gebarsten lippen zijn droog en daardoor ontstaan er velletjes. Hierdoor kunnen je lippen branderig en/of trekkerig aanvoelen. Het is daarom belangrijk om ook je lippen te verzorgen. Alles over lipverzorging lees je in dit artikel!

Scrubben

Ook je lippen moet je af en toe scrubben. Met het scrubben verwijder je alle dode huidcellen, waardoor je lippen weer heerlijk zacht aanvoelen. Je kunt je lippen makkelijk scrubben met bijvoorbeeld je tandenborstel of maak je eigen scrub door een beetje kristalsuiker met kokosolie of honing te mengen. Vervolgens maak je cirkelvormige bewegingen over je lippen en je hebt binnen een no-time weer zijdezachte lippen.

Hydrateren

Na het scrubben is het belangrijk om je lippen te hydrateren. In de perfecte situatie kies je voor een lipbalm, maar een alternatief kan voor nu ook een vaseline zijn. Door je lippen te hydrateren maak je jouw lippen weer heerlijk zacht en soepel. Maak je lippen vooral niet nat met je tong, dit droogt de lippen namelijk alleen maar verder uit.

Doe elke avond voor het slapen gaan een lippenbalsem op je lippen. Hierdoor blijven je lippen in een goede conditie. Gebruik een lipbalsem niet te vaak op een dag. Het teveel smeren zal tegengesteld werken, waardoor je lippen juist alleen maar droger zullen worden.

Bescherm je lippen tegen de zon

Tot slot zijn je lippen heel gevoelig voor verbranding en hebben daarom ook bescherming nodig tegen de zon, kou en wind. Dit betekent niet alleen dat je een goede lipverzorging nodig hebt in de zomer, maar ook in de winter. Het beste is om je lippen en de huid in je gezicht het hele jaar door te beschermen tegen alle soorten weersomstandigheden. Hiermee houd je je huid en lippen soepel en zacht het hele jaar door!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten