Laatste nieuws: Dieuwertje Blok moet neusamputatie ondergaan

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Zo pas je jouw kleding aan op het weer

Regen, wind, sneeuw, grijs weer, ijzel, mist en zon. We zien het allemaal voorbij komen tijdens de koude winterdagen, maar het kan soms erg lastig zijn om onze outfits hierop aan te passen. Vaak zijn we toch te koud gekleed of zitten we juist zwetend op de fiets.  Niet getreurd. Wij vertellen hoe je gemakkelijk je kleding kunt aanpassen op het weer!

Allereerst, download verschillende weer apps! Zo kun je goed het weer van de volgende dag inschatten en weet je wat je te wachten staat. Alleen naar buiten kijken werkt simpelweg niet. Een stralende zon of stille bomen geven vaak toch een ander beeld dan de werkelijkheid. We hebben tenslotte allemaal wel eens op de fiets gezeten met de gedachte: ‘’had ik nou maar mijn handschoenen aan gedaan’’. Voorkom het met de weerberichten!

Regen, regen en nog eens regen. Soms wil het maar niet ophouden. Dat we een paraplu nodig hebben is duidelijk, maar hoe zit het met de rest? Niks is vervelender dan een plas regen waardoor in één keer je enkels en sokken nat zijn. Ga daarom voor stoere biker boots of hoge laarzen. Daarnaast neemt een leren broek veel minder water op dan een jeans. Wil je toch een jurk of rokje aan? Panty’s drogen ook erg snel. Probeer denim, gebreide kleding en suède te vermijden. Ook handig om te weten: printjes laten je minder doorweekt lijken. Tot slot kan een pet of hoed wonderen doen. Zo blijft je geföhnde haar toch goed zitten.

Sjaals, mutsen en handschoenen zijn een musthave tijdens sneeuwachtige dagen. Laat je hakken, maar even in de gang staan. Ga voor stevige schoenen zoals hippe sneakers of snowboots. Trek ook meerdere laagjes aan voor extra warmte. Denk bijvoorbeeld aan een legging onder je spijkerbroek. Je kunt ook nooit verkeerd gaan met een oversized sweater, knits of wat dacht je van een warme bodywarmer. Vergeet zeker niet je trendy puffer jacket aan te doen in de kou. En geniet binnen van een glas warme chocomelk in je favo huispak!

Ciara, Dennis en Ellen. Komen ze je nog bekend voor? Het zijn namen van zware stormen, die in het verleden ons land zijn gepasseerd. Ook in ons kleine kikkerlandje krijgen we vaak te maken met hevige winden. Hoeden, petten en sjaaltjes laten we maar even zitten. Wind kan voor een erg koud gevoel zorgen. Trek daarom meerdere laagjes aan en draag alleen items met een dikke stof. Vermijd wijde kleding. Jurkjes en rokjes zijn eigenlijk een no go. Ga je toch een poging wagen, vergeet dan zeker geen kort broekje eronder aan te doen. Just in case! En om een hele zandbak in je oog te vermijden kan een (zonne)bril ook goed van pas komen.

Tot slot hebben we vaak ook nog van die twijfelachtige dagen. Het ene moment is het warm, maar dan komen alweer de grijze wolken tevoorschijn. Wat doe je dan? Ook hier zijn laagjes een goede optie, omdat je altijd een deel uit kunt trekken. Ook vesten komen goed van pas, die kun je altijd eventueel om je middel knopen. Accessoires die je later in je tas kunt stoppen, zoals een sjaal, kunnen ook niet ontbreken.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten