Laatste nieuws: Louis Tomlinson over vriendschap met Zayn Malik

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Directeur van TikTok stopt er mee

Kevin Mayer, de directeur van TikTok verlaat per direct het bedrijf, dat heeft hij vandaag laten weten aan zijn medewerkers.

Hij heeft besloten om te vertrekken omdat het bedrijf onder vuur ligt. Donald Trump wil TikTok verbieden als TikTok niet binnen 90 dagen aan een Amerikaans bedrijf wordt verkocht.

“In de afgelopen weken is de politieke sfeer rondom TikTok flink veranderd”, schrijft hij in een interne mail aan TikTok-medewerkers. “Ik wil jullie met pijn in het hart laten weten dat ik het bedrijf per direct verlaat.” Mayer, die eerder werkzaam was bij Disney en daar aan de wieg stond van streamingdienst Disney+, begon in juni bij TikTok. Enkele weken later lag het bedrijf onder vuur, omdat de zeer populaire videoapp een gevaar zou vormen voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Trump is bezorgd dat TikTok data van Amerikaanse burgers kan doorspelen aan de Chinese Communistische Partij.

Zhang Yiming, een van de oprichters van TikTok, heeft in een andere mail aan medewerkers laten weten de beslissing van Kevin Mayer te begrijpen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Soortgelijke berichten